avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

In decembrie am fost concediat. In cadrul procesului, instanta a dat verdictul in favoarea mea. Din februarie, firma a intrat in insolventa. Din februarie pana la reintegrare cum mi se vor plati drepturile salariale? De catre cine? Legea impune o perioada in care trebuiesc platite aceste drepturi? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:37, 31 August 2013
Nu exista niciun text de lege care sa prevada durata procedurii de insolventa si nici in ce termen veti putea primi banii cuveniti.

Art. 122 din Legea nr.85/2006 :
(1) La fiecare 3 luni, calculate de la data începerii lichidării şi cuprinse într-un program de administrare a lichidării care trebuie întocmit în 30 de zile de la numire, lichidatorul va prezenta comitetului creditorilor un raport asupra fondurilor obţinute din lichidare şi din încasarea de creanţe şi un plan de distribuire între creditori. Raportul va prevedea şi plata remuneraţiei sale şi a celorlalte cheltuieli prevăzute la art. 123 pct. 1.
....

Art. 123 Creanţele vor fi plătite, în cazul falimentului, în următoarea ordine:
1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea şi administrarea bunurilor din averea debitorului, precum şi plata remuneraţiilor persoanelor angajate în condiţiile art. 10, art. 19 alin. (2), art. 23, 24 şi ale art. 98 alin. (3), sub rezerva celor prevăzute la art. 102 alin. (4);

2. creanţele izvorâte din raportul de muncă;

....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale in perioada de insolventa jack electro jack electro Buna ziua Firma la care am lucrat a intrat in insolventa la data de 7 octombrie 2008. De la aceasta data administrarea ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante kartush1977 kartush1977 Salut toti membri forumului si cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: o ruda se afla in urmatoarea situatie-in noiembrie anul trecut a fost data in ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante mdorina mdorina Buna ziua, avem nevoie de o lamurire deoarece nu reusim sa gasim un raspuns clar Firma la care am lucrat este in faliment , salariile noastre restante au ... (vezi toată discuția)