avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog, ajutor urgent!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog, ajutor urgent!!!!

Buna ziua,

Va scrie o mama disperata. Va rog, din suflet, sa ma consiliati. Ce sa fac in continuare?

Sunt o mama vaduva de 38 de ani, am un baietel de 5 ani si locuiesc intr-un imobil (este un apt. de 60 mp dintr-o casa impartita in 4 apt.) care l-am primit cu contract de intretinere in anul 2007, facut la un avocat. Doamna de la care l-am primit are varsta onorabila de 72 de ani si anul 2010 a fost diagnosticata cu schizofrenie paranoida. De atunci imi face viata un iad: imi aduce in casa persoane dubioase, vraci, vrajitoare, etc. sa scoata raul din noi, etc., zice ca are cancer, ba ca am eu, urla ca o descreierata, ma jigneste in toate felurile, inclusiv fata de copil, nici nu va pot reproduce ceea ce imi face, efectiv imi este jena. Eu locuiesc de 12 ani la doamna respectiva, ii fac menajul si ii asigur toate cele necesare sa duca o viata decenta. Acum 5 ani doamna si-a extins casa si a impartit-o in 4 apt.(1 pt. ea, 1 unde lociesc eu si fiul meu si restul de 2 sunt inchiriate). Nu are ct. de inchiriere pe apt, ia banii la negru. Eu m-am ocupat de muncitori, le-am facut de mancare si am supravegheat extinderea casei (am scris si in contractul de intretinere incheiat la avocat). Doamna este nasa copilului meu. Am rugat-o sa ne faca un contract de vanzare-cumparare la notar, ca sa fim linistiti, ca dupa decesul ei, fata ei sa nu ne dea afara din apt. Are o fata adoptata, nu locuieste in acelas oras, nu o suporta si nici nu-si viziteaza mama. Singura persoana care o viziteaza este nepoata ei, fata fiicei ei, care are 14 ani. De 1 sapt. ma ameninta ca ma da afara din casa, ca este casa ei si ca face ce vrea. Nu am voie sa inchid usa niciodata, intra in apt. unde locuiesc cand vrea si ma face in toate felurile. Sapt. trecuta a venit cu avocata la care mi-a incheiat contractul de intretinere, au inceput amandoua sa strige la mine si sa-mi spuna ca sunt scalva doamnei si trebuie sa fac ce imi spune. Am decis sa ma mut. Momentan imi caut chirie si as dori sa stiu daca dupa plecarea mea pot sa o dau in judecata sa-i cer o suma de bani pt. faptul ca am ajutat-o la extinderea casei.
Cel mai recent răspuns: simona20cj , utilizator 12:12, 30 August 2013
vorbeati la un moment dat de un contract de intretinere...ce este specificat mai exact acolo? doar ca aveti grija de ea iar pentru aceasta sa locuiti acolo fara sa platiti chirie?
cat despre ajutorul dat pentru extindere : va referiti la ajutorul cu munca fizica sau banesc??
Insa chiar si asa, daca nu aveti un act din care sa rezulte o obligatie reciproca nu aveti sanse pentru instanta.
Buna ziua,
Din pacate din descrierea actului facuta de dumneavoastra nu rezulta care este natura lui.
Va sfatuiesc sa va adresati unui avocat care sa va indrume. Stiu ca va va costa ceva dar e de preferat sa dati niste bani (nu foarte multi) decat sa pierdeti mai mult.
Nu uitati, totusi, ca boala de care sufera proprietara este destul de severa si este posibil sa nu mai aiba discernamantul total al faptelor sale.
Contractul de care faceti vorbire este un contract perfect valabil chiar daca nu este autentic (notarial) el inserand acordul dumneavoastra de vointa.
Multa bafta.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Va multumesc tuturor ptr. raspunsuri! Ajutorul din partea mea se refera la munca fizica, menaj+prepararea hranei, mai exact. Doamna are venituri mult mai mari decat ale mele. Eu am 2 locuri de munca ca sa pot sa imi acopar costurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . cunosc o mama cu doi copii care a fost părăsită ... Madatud97 Madatud97 Buna ziua . Cunosc o mama cu doi copii care a fost părăsită de soț , acesta nu își mai vizitează copii nu-i ajută material nici pe mama cu cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat urgent Amiriulian Amiriulian Revin tot in legatura cu casa. M.a sunat fosta concubina de Pasti daca am banii si i.am zis ca am doar 13.000 de lei ,bun,ne.am contrazis si a ramas sa o sun ... (vezi toată discuția)
Mostenire la contracte de intretinere lia_nedelcu lia_nedelcu Va rog, am urmatoarea intrebare. Suntem trei frati, ce drepturi legale de mostenire avem in urmatoarea situatie? Mama mea este recasatorita de 23 ani, dupa ... (vezi toată discuția)