avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua . Cunosc o mama cu doi copii care a fost ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua . Cunosc o mama cu doi copii care a fost părăsită ...

Buna ziua . Cunosc o mama cu doi copii care a fost părăsită de soț , acesta nu își mai vizitează copii nu-i ajută material nici pe mama cu cheltuielile casei ( sta in chirie in germania ) copiii nu sunt la grădiniță . Mama nu poate munci pt că trebuie să stea acasă cu copii se descurcă doar din alocațiile copiilor dar din păcate nu este suficient . Fetița de 3 ani simte enorm lipsa tatălui este vizibil afectată de plecarea acestuia . Din păcate mama cu cei doi copii urmează să fie evacuată din casa in următoarele 3 luni deoarece nu poate achita chiria lunara . Soțul care a plecat de mai bine de 8 luni o amenință că dacă merge la autorități va părăsi germania și nu ii va mai acorda nici un fel de ajutor ( deși în 8 luni și-a văzut copii doar odată și ia dat mamei 200 de euro pt îngrijirea celor mici ) asi vrea să-i pot ajuta cumva dar nu știu unde și la cine să apelez . Mama este disperată nu vrea să ajungă în stradă cu copii in Romania nu are unde sa se întoarcă și nu are nici un fel de venit din care să își poate întreține ambii copii fetiță de 3 ani și băiețel de 1 an . Va rog sa ne ajutați cu o îndrumare . Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:28, 28 Ianuarie 2021
Buna ziua,
Mama se afla in Germania?
Din pacate... singura varianta este sa apeleze la autoritati, daca alt sprijin nu mai are si sotul nu o ajuta cu nimic...
Ar putea sa caute ONG-uri care se ocupa cu asta, ajutorarea mamelor singure... fie in tara, fie in Germania, daca se afla acolo...
Ar mai putea sa ceara divirtul si pensie alimentara pentru copii, dar si astea costa si nu stiu cat o sa o ajute daca domnul o sa lucreze la negru si nu poate fi executat silit pentru plata acesteia.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
Ionut.ion, utilizator
Puteti incepe prin a lua legatura cu dumnealor, poate o pot ajuta pe doamna
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea autoritatii parintesti de catre un parinte ajunge la curtea de apel sau se termina la tribunal? mirela_iuliana_81 mirela_iuliana_81 ]Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns Am o fetita de 7 ani dintr-o relatie de concubinaj, fetita mi-a fost incredintata in anul 2010, iar in anul ... (vezi toată discuția)
Unde merg copiii in caz de divort dianaalexandra dianaalexandra buna ziua as vrea sa va adresez o intrebare si sa ma sfatuiti am o prietena apropiata care se confrunta cu o problema dificila are trei copii 2 fetite si un ... (vezi toată discuția)
Divort mam casatorit la varsta de 17 ani constransa de situatie pentru ca am crescut la o fundatie si aveam o sora mai mica , mi sa spus ca daca nu ma casatoresc cu ... (vezi toată discuția)