avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatia de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatia de furt

un amic de al meu este acuzat de furtul unor cabluri fiind nevinovat.politia spune ca sunt martori care l-ar fi vazut.imposibil.in momentul de fata el este in strainatate ce i se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:36, 30 August 2013
Buna ziua,
Il sfatuiesc pe amicul dumneavoastra sa mearga la politie cu acte care sa dovedeasca faptul ca la data cand ar fi avut loc furtul era plecat in strainatate.
Avand in vedere gravitatea acuzatiei, il sfatuiesc sa mearga insotit de avocat.
In cazul in care acuzatia se confirma, amicul risca inchisoare fie cu suspendare, daca nu are cozi si daca valoarea prejudiciului este mica, fie cu executare.
Chiar daca este plecat din tara, dosarul se judeca si mandatul de executare devine international acesta fiind adus cam din orice tara europeana sau non europeana.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Dosarul isi urmeaza cursul, daca sunt probe din care sa rezulte vinovatia lui poate fi trimis in judecata si condamnat in lipsa.
Da, daca nu se apara poate fi condamnat si in lipsa.
Daca are probe in aparare ar fi indicat sa isi angajeze avocat si sa se apere inca din faza de urmarire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

3 dosare penale - consecinte, plangere retrasa la un dosar razvan94 razvan94 Buna ziua ce se intampla daca am 3 dosare penale si cu un dosar si-a retras plangerea de furt ??????? (vezi toată discuția)
Citatie invinuit ioan86 ioan86 In luna aprilie am primit o citatie intr-o cauza de insalaciune savarsita in 2011.Nu am putut sa ma prezint la Politie fiind plecat din tara din luna ... (vezi toată discuția)
Ajutor va rog - fals si uz de fals ioapatruedy ioapatruedy Sunt secretara la o firma de confectii. In urma cu aproape 2 ani patronul m-a rugat sa duc laITM niste contracte de munca. Deoarece un contract nu era ... (vezi toată discuția)