avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inchirieri de camere in scop turistic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inchirieri de camere in scop turistic

Am inteles ca exista posibilitatea de inchirieri de camere in scop turistic a camerelor situate in locuinta personala si pentru aceasta se depune la Finante declaratia 220 plus anexa privind stabilirea normei de venit, insa nu am inteles unele aspecte si anume;
-mai trebuie vreo autorizare, clasificare sau altceva din partea ministerului turismului?
-pe langa declaratia 220 mai trebuiesc intocmite alte formulare, declaratii, etc?
-ce documente trebuiesc intocmite in legatura cu turistii? trebuie contract de inchiriere? in situatia in care contractul de inchiriere este obligatoriu, acesta se inregistreaza undeva? turistii trebuie inregistrati undeva? ce document se elibereaza turistului in momentul in care va face plata sau nu se elibereaza nici un document? trebuie casa de marcat?
Si alte lamuriri sunt binevenite.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: utilizator35 , utilizator 18:25, 9 Septembrie 2013
Gasiti aici raspunsurile la intrebarile dvs :
[ link extern ]

[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.
Dar mai trebuie si clasificare din partea ministerului turismului?
Nu in cazul dvs.
Cititi normele metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism :
[ link extern ]

[ link extern ]
Multumesc din nou pentru raspuns, insa tot nu am inteles daca trebuie sau nu clasificare din partea autoritatii nationale pentru turism. Am primit informatia ca, conform ordinului 65/2013 al autoritatii nationale pentru turism trebuie totusi clasificare. Nu mai inteleg nimic, mi-ar fi de mare ajutor ceva informatii suplimentare.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare brevet de turism catalincata91 catalincata91 Am terminat facultatea Constantin Brancoveanu din Valcea specializarea turism iar dupa absolvire am facut niste acte pentru acordarea brevetului de turism. Am ... (vezi toată discuția)
As dori sa imi deschid o agentie turism samire07 samire07 As dori sa imi deschid o agentie de turism dar care sa nu aiba un birou pentru lucrul cu publicul prefer sa lucrez pe internet.Este posibil si care sunt ... (vezi toată discuția)
Dechiderea unui srl in domeniul turismului? radu.geanina radu.geanina Buna ziua Doresc sa ma indrumati in dechiderea unui SRL , care vreau sa functioneze in dom turismului , vreau sa inchiriez locatii pensiuni si case de locuit ... (vezi toată discuția)