avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Probleme la taxe impozit, persoana handicap ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Probleme la taxe impozit, persoana handicap grav,proprietar

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma indrumati ,daca se poate, am o problema cu taxele de impozit ce au aparut ,de platit, pentru fiul meu minor, cu grad de handicap grav, ,proprietar al unei case la sat (este o casa batraneasca,unde locuim pe perioada : iunie-octombrie,perioada cand este mai cald si se poate sta afara la aer curat) .
Pana anul acesta nu am platit impozite pentru aceasta casa (am cumparat-o special, pentru fiul meu imobilizat la pat, ,in 2008,pentru a sta mai mult la aer curat) dar de anul acesta, primaria este condusa din alta localitate (fiind un singur primar pe doua localitati) si acum,ca s-a schimbat contabila ( care nu stia cum se aplica legea cu scutirea aceasta si mi-a cerut sa revin dupa cateva zile ca sa reuseasca sa se documenteze,) ma pune sa platesc pe anul acesta 50% din taxa acestui an,plus o ramasita din anul anterior ,nu stiu ce reprezinta aceasta ramasita iar contabila spune ca nici ea nu stie ce reprezinta !!!???
Am citit la facilitati fiscale si desigur legea 448 ,art.26, dar nu m-am lamurit ca sunt obligata sa platesc aceste taxe anual... sincer o ducem foarte greu,traim din datorii si o povara de taxe in plus ar fi prea mult pentru noi.
Mentionez ca eu sunt platitoare de taxe impozit pentru un apartamentul din orasul G. unde locuiesc cu fiul meu pe perioada mai rece a anului iar pe CI. a fiului meu,este trecuta adresa mea de domiciliu. Ce am de facut ? Platesc taxe impozit ,daca fiul meu cu handicap grav este proprietarul?
Va multumesc anticipat ,daca ma puteti indruma ,in aceasta problema



Cel mai recent răspuns: geta3 , utilizator 05:09, 7 Aprilie 2014
Va multumesc mult , raspunsul dumneavoastra ma incurajeaza sa merg inainte in rezolvarea problemelor ce le avem cu aceasta primarie, pentru obtinerea unor drepturi date prin lege si luate de primarie
Uitandu-ma pe site-ul acestei primarii,am constatat ca,respectiva contabila indeplineste si functia de inspector iar doamna respectiva m-a informat ca primarul stie despre cazul nostru si nu a aprobat scutirea 100%.
Am sa trimit o noua cerere in care am sa solicit si raspuns in scris si folosind uneltele legale,am sa ma adresez si mai departe.
Este pacat ca ,in loc sa -mi consum energia in a ma ocupa de dificilele probleme ce ne apasa pe umeri,trebuie sa ma lupt ca sa se aplice legea ce se vrea a ne sprijini,oarecum.
Mii de multumiri si va doresc sanatate si mult succes in toate.
Cu multa consideratie
geta.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
geta3, utilizator
Impozit pe cladire si terenul aferent, platit de o persoana cu handicap grav?



Spre rusinea mea,nu am reusit inca sa imi rezolv problema .
Vin cu o noua formulare, mai actuala pentru ca acum primaria mentioneaza ca scutirea de impozit ,se aplica doar la adresa de domiciliu.

Fiul meu minor,locuind cu mine,are adresa de domiciliu de la locuinta mea si aici eu imi platesc impozitul ca orice contribuabil.
La sat locuim doar cat este mai cald ,pentru cura de aer curat necesare sanatatii lui.
Va rog mult sa ma indrumati si pe mine ,sa rezolv aceasta problema mai dificila.
Sunt nevoita sa-i schimb actul de identitate ,sa-i trec pe el adresa de la sat? si sa platim restantele ce s-au acumulat ?
Fiul meu nu poate beneficia de scutirea de la plata impozitului pe baza contractului ce il detine pe casa de la sat?
Are de platit incepand cu anul 2012 !Este normal? Trebuie sa platim?
Am citit candva,undeva , nu mai stiu exact pe unde, tot prin – legi - ,ca persoana cu handicap grav este scutita de taxe impozit la adresa de domiciliu sau daca nu este aceea locuinta sa,proprietate personala,se face scutirea la prima lui locuinta,resedinta (in caz de are mai multe). o mai fi valabila acea legea ?
Ce solutii am avea?
Multumesc mult pentru un raspuns.



~ Conținut șters la cerere ~
Cred ca solutia pentru scutire este sa reinoim actul de identitate pentru schimbarea adresei .
Sper sa rezolvam cumva.
Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar - handicap grav cu datorii la impozit pe imobil geta3 geta3 Buna ziua Am o problema, de mai multi ani ( cu muuuult stres si bataie de cap despre a fi sau a nu fi datori …) cu taxele de impozit pe cladire si ... (vezi toată discuția)
Scutire la plata impozitului pe cladiri si terenuri -persoane cu handicap rsimion rsimion persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe cladire si terenul aferent acesteia, sau sunt scutite de plata impozitului pentru tot terenul ... (vezi toată discuția)
Conformm noului cod fiscal 1 01 2016 si parintii copiilor cu dizabilitati beneficiaza de scutirea de taxe si impozite locale anca-viorica anca-viorica Buna ziua,am baiatul cu handicap grad accentuat,am fost la primaria unde avem resedinta de domiciliu(este proprietate personala,domiciliul stabil il avem in ... (vezi toată discuția)