avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebari contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebari contract de munca

Buna ziua, deoarece nu pot raspunde/ comenta la subiectul pe care l-am lansat initial, revin cu un subiectul pe forum.

Aici textul initial
www.avocatnet.ro/content/for...

Am vazut mai multe raspunsuri, din care deduc faptul ca unele persoane nu au inteles mesajul meu.

Intrebarea nr 1. NU AM PRIMIT niciodata o fisa de post.
Din raspunsurile dumneavoastra deduc ca nu este neaparat motiv de nulitate a contractului, dar ca firma poate avea probleme daca merg la ITM si ca poate fi motiv de demisie.

Faptul ca poate fi motiv de demisie imi este suficient, eu nu doresc decat sa plec, nu sa fac si alte probleme.

Intrebarea nr 2. Nu mi s-a cerut si nu am adus fisa de aptitudine de la medic - contractul este nul. Deci la fel, motiv de demisie.

Intrebarea nr 3 si care ma "doare" cel mai tare: Am semnat o ANEXA de formare profesionala si nu un ACT ADITIONAL. Aici au fost pareri pro si contra, asa ca nu am inteles inca daca o anexa care nu este mentionata in contractul de munca dar semnata este valabila sau nu.

Multumesc tuturor pentru raspunsurile la discutia precedenta.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2013
miha859, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 30 August 2013
Intr-adevar, necomunicarea fisei postului constituie motiv de demisie fara preaviz.
Fisa postului este o anexa la c.i.m. Potrivit Codului Muncii, angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Nu conteaza denumirea actului pentru valabilitatea lui , ci faptul ca v-ati dat acordul cu privire la clauzele inserate in acea anexa- ati semnata-o.
Asa cum am postat si in topicul celalalt, anexa este valabila atata timp cat ati semnat-o de bunavoie si nu exista text de lege care sa prevada ca inregistrarea Anexei constituie conditiie de valabilitate a acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme contract de munca miha859 miha859 Buna seara, am mai multe intrebari legate de contractul meu de munca, care nu cred ca este tocmai legal... 1. Nu am fisa de post, desi am inteles ca este ... (vezi toată discuția)
Mi-au cerut demisia Martina09 Martina09 Buna seara! Astazi mi-a fost cerut sa-mi depun demisia pe motiv ca nu am rezultate desi evaluarea nu a fost facuta conform fisei postului si normelor interne. ... (vezi toată discuția)
Sfat/ajutor Neagus Neagus Daca esti angajat la o firma este legal sa operezi documente(facturi, receptii, chitante) sau sa incasezi bani si sa tii registru de casa pt alta firma? Ambele ... (vezi toată discuția)