Tatal meu a decedat si a ramas acest credit la banca, in lei. Banca spune ca exista o asigurare, dar e doar in caz de accident de munca, el a decedat in urma unui infarct la domiciliu. In contractul incheiat intre el si banca se stipuleaza "...imprumutatul va beneficia de o polita de asigurare impotriva riscurilor de invaliditate permanenta totala si deces..." Creditul este garantat cu garantie personala si garantie reala mobiliara asupra conturilor deschise la banca.
Din ce inteleg eu, este problema bancii daca a incheiat o asigurare sau nu, din moment ce acest lucru este stipulat in contract si e problema lor in ceea ce priveste recuperarea banilor, 6400 lei.
Trebuie sa imi fac griji ca voi plati eu acest credit, in calitate de unic mostenitor?
Multumesc anticipat!
Pai cautati polita de asigurare si luati legatura cu compania care a emis-o, trebuie sa aiba o suma asigurata pt cazul de deces, care poate fi chiar egala cu suma imprumutata. Cautati si extrasele de cont trimise de banca, deoarece trebuie sa figureze, alaturi de rata si dobanda datorata si prima de asigurare de plata.
Compania de asigurare imi spune acelasi lucru, asigurare doar in caz de accident de munca. Eu in conversatia cu banca insist pe ce e scris in contract, citat mai sus. Polita de asigurare nu o am, ar fi fost destul de simplu de inteles, iar banca nu imi ofera prea multe informatii pana nu merg cu certificatul de mostenitor.
Multumesc!