avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit nevoi personale, titular decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit nevoi personale, titular decedat

Tatal meu a decedat si a ramas acest credit la banca, in lei. Banca spune ca exista o asigurare, dar e doar in caz de accident de munca, el a decedat in urma unui infarct la domiciliu. In contractul incheiat intre el si banca se stipuleaza "...imprumutatul va beneficia de o polita de asigurare impotriva riscurilor de invaliditate permanenta totala si deces..." Creditul este garantat cu garantie personala si garantie reala mobiliara asupra conturilor deschise la banca.
Din ce inteleg eu, este problema bancii daca a incheiat o asigurare sau nu, din moment ce acest lucru este stipulat in contract si e problema lor in ceea ce priveste recuperarea banilor, 6400 lei.
Trebuie sa imi fac griji ca voi plati eu acest credit, in calitate de unic mostenitor?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 00:17, 31 August 2013
Pai cautati polita de asigurare si luati legatura cu compania care a emis-o, trebuie sa aiba o suma asigurata pt cazul de deces, care poate fi chiar egala cu suma imprumutata. Cautati si extrasele de cont trimise de banca, deoarece trebuie sa figureze, alaturi de rata si dobanda datorata si prima de asigurare de plata.
Compania de asigurare imi spune acelasi lucru, asigurare doar in caz de accident de munca. Eu in conversatia cu banca insist pe ce e scris in contract, citat mai sus. Polita de asigurare nu o am, ar fi fost destul de simplu de inteles, iar banca nu imi ofera prea multe informatii pana nu merg cu certificatul de mostenitor.
Multumesc!
Bine, dar in extrasul de cont trebuie sa scrie cam asa: xx lei - asigurare boala, invaliditate, somaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale fara giranti si garantii - titular decedat Boatca Elena Boatca Elena Titularul acestui credit a decedat in urma unui infarct. Banca a oprit 1200 lei din suma imprumutata (10.000 ron) pt. comisioane si asigurare. Familia nu stia ... (vezi toată discuția)
Contract de credit de consum veronicacraciun veronicacraciun in anul 2006 DIACONU VASILE a facut un imprumut cu BANCPOST pe o perioada de 120 de luni, acest imprumut a fost cu o asigurare prin contract, din nefericire ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in situatia in care titularul unei credit a decedat, iar polita de asigurare a fost incheiata pe numele coplatitorului? sales2012 sales2012 Buna ziua, Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu a contractat in anul 2006 un credit de nevoi personale cu polita de asigurare de viata ... (vezi toată discuția)