Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti ce este bine sa fac in urmatoarea situatie:
Pe 22 iunie 2013 a murit tatal meu. Cu putin timp inainte de a muri, a sunat si a spus ca este la reanimare, ca s-a operat si ca sa tinem legatura cu el pt ca nu mai putea vorbi. La cateva zile dupa acest tel. am fost anuntati ca a murit.
Inainte de a suna sa ne spuna ca s-a operat, ne suna sa ne spuna ca vrea sa cumpere jumatatea de apartament a concubinei lui, ca vrea sa o dea afara din casa, ca nu o mai poate suporta...
Acum, noi vrem sa facem succesiunea si...surpriza. Concubina sustine ca are act de vanzare-cumparare facut prin notariat, ca tata si-a scos si banii de pe card si ca i-a trecut pe numele ei si ca noi, copii, nu mai avem nimic.
Nu cunosc detalii legate de actul notarial, nu cunosc nici data la care a fost incheiat, iar concubina nu imi da nici o atentie.
Ce credeti ca este bine sa fac ? De unde sa incep?
Multumesc.
Trebuie să deschideți acțiune civilă împotriva concubinei tatălui dvs., dar dacă aceasta are act de vânzare-cumpărare autentificat la notariat atunci nu mai aveți ce să îi faceți. La fel și cu banii de pe card, nu puteți dovedi că banii respectivi erau numai ai tatălui dvs., și nu cred că puteți dovedi că aceasta iar fi luat în mod abuziv. Îmi pare rău.