avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa timbru judiciar platita intr-un cont ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa timbru judiciar platita intr-un cont gresit

Fiind absolventa a unei Facultati de Limbi Straine, am trimis Ministerului de Justitie un dosar cu toate cele necesre obtinerii autorizatiei de traducator-interpret. Am primit o scrisoare din partea MJ prin care ma instiintau ca taxa de timbru judiciar, (care e colosala, in comparatie cu cea din anii trecuti) a fost platita 'gresit'. Deoarece lacuiesc intr-o comuna de pe raza judetului Suceava, taxa trebuia platita in contul bugetului local al comunei, iar eu am platit-o in contul bugetului local al municipiului Suceava. Refuz sa cred ca nu pot sa fac nimic in privinta asta si ca cei 600 de RON sunt bani pierduti. Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: EnikoMolnar , utilizator 10:10, 16 Octombrie 2013
Buna ziua! Exact acelasi lucru mi s-a intamplat si mie: am platit taxele in Sibiu pe cand trebuia sa platesc in contul bugetului local din comuna unde locuiesc. Chitantele nu se anuleaza, trebuie mers la judecatorie pentru un aviz cum ca suma nu a fost folosita. Acolo te plimba dintr-o sala intr-alta, nimeni nu stie ce trebuie sa faca pana cand nu ii iei mai tare (eu am pierdut vreo 3 ceasuri pe acolo plimbandu-ma :(). Intr-un final trebuie depusa o cerere la care se ataseaza chitantele. Chitantele vor fi stampilate si semnate de grefierul-sef, cel putin asa este in Sibiu. Dupa aceasta plimbareala m-am dus la primaria din Sibiu, la taxe si impozite unde am depus o cerere de restituirea sumei de 900 lei (eu am platit pentru 3 limbi). Si acum urmeaza surpriza: banii nu pot fi restituiti pentru ca nu exista cadru legal de restituire:

Art. 45. - (7) Procedura de restituire a sumelor achitate cu titlu de taxe judiciare de timbru se aproba prin ordin comun al viceprim-ministrului, ministrul finantelor publice, si al viceprim-ministrului, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.

Iar acest lucru nu s-a intamplat pana acum! Spuneti-mi cum se poate asa ceva? In cazul in care inca nu s-a decis asupra procedurii de restituire nu ar trebui sa se procedeze dupa cum prevede legea premergatoare ordonantei? Ma gandesc la cati oameni asteapta sa-si primeasca banii proveniti din fel si fel de taxe de timbru judiciar inapoi din iulie. Chiar nu se poate face ceva?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
EnikoMolnar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa judiciara de timbru conform oug 80/2013 EnikoMolnar EnikoMolnar Buna ziua! In iulie acestui an mi-am depus actele la Ministerul Justitiei pentru a deveni traducator autorizat. Din pacate si din neatentie taxa judiciara ... (vezi toată discuția)
Autorizația de traducãtor emisã de ministerul justiției - taxa de timbru judiciar majoratã Laura Ciobeica Laura Ciobeica Odata cu publicarea Legii 76/2012 in M.O. pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de Procedura Civila intrat in vigoare la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)
Unde platesc taxa de timbru? latumarian latumarian am facut contestatie la o amenda de circulatie.Nu am oprit la calea ferata si din ;tufis ;a iesit un politist si ma amendat,fara a-mi arata filmarea ... (vezi toată discuția)