avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare act administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare act administrativ

Descriu pe scurt situatia mea si as dori niste pareri sau concluzii:
IN 2011 am fost eliberata din functie conf lg 188/99 in baza unui ordin de eliberare in perioada concediului medical,ordin care a fost atacat si castigat in parte prin anularea ordinului cu consecinta emiterii unui nou ordin tinand cont de perioada concediu,ordin care ar fi trebuit anulat de institutie cand eu eram in concediu medical si eliberat altul cand reveneam.. Institutia face recurs si motiveaza ca nu mai poate elibera un nou ordin intrucat ordinul in baza caruia s a dispus eliberarea mea nu si mai roduce efectele.Instanta de recurs respinge actiunea institutiei si da solutia ca motiv de nulitate absoluta neavand importanta comunicarea ordinului si nici faptul ca nu mai pot emite un nou ordin,intrucat am fost eliberata in concediul medical.Definitiv si revocabil.
Solicit cerere de reincadrare si ma trezesc cu un nou ordin de eliberare datat cu luna iulie 2013 cu punere in aplicare octombrie 2011,avand ca baza legala hotararea instantei in apel si recurs,apoi ei mai anuleaza inca odata vechiul ordin,fara un preaviz si altele.
instanta de fond nu dispune si nici nu obliga eliberarea unui nou ordin,ci lasa la latitudinea institutie.
Atacand noul ordincare produce efecte in trecut si nu in viitor ce sanse am saa fiu repusa din nou in functie?
Cel mai recent răspuns: mihaimonica , utilizator 11:39, 1 Septembrie 2013
Din prima lecturare a problemei Dvs., v-as recomanda sa uzitati de contestatie in anulare reglementata de Noul cod de procedura civila.
Deja am facut actiune,dar ......cum merg termenele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu functionarii publicii- anulare act administrativ claris05desi claris05desi Buna seara. Asi dori un punct de vedere despre o cauza aflata pe rol la ICCJ in stadiul de recurs. Recurs declarat de catre institutia centrala in urma ... (vezi toată discuția)
Punerea in aplicare a unei sentinte definitive si irevocabile claris05desi claris05desi In anul 2011 am fost disponibilizat, aceast fapt l-am contestat in instanta unde am avut castig de cauza atat pe fond cat si la recurs unde am obtinut anularea ... (vezi toată discuția)
Dacã va fi o nouã reorganizare, sunt obligat sã particip din nou la examene de testare profesionalã? claris05desi claris05desi Buna ziua. Am o intrebare, in anul 2011 am fost concediat ca urmare a reorganizarii institutiei unde am lucrat, acest fapt l-am contestat la instanta de ... (vezi toată discuția)