avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Certificat handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Certificat handicap

va rog sa ma lamuriti daca un bolnav de 60 ani cu tulburare bipolara si cu episoade psihotice tot mai frecvente are dreptul la cartificat de handicapat si binenteles cu drepturile ce decurg din asta , specific este pensionar de boala gr 2 . multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:19, 1 Septembrie 2013
Numai comisia de expertiza medicala persoane cu handicap este autorizata si competenta sa verifice - la solicitarea oficiala a persoanei interesate,documentele medicale care dovedesc afectiunea
Daca documentele medicale existente,coroborate cu alte investigatii medicale dovedesc existenta de afectiune cuprinsa in normativul in vigoare.,urmeaza sa se elibereze decizie/certificat de incadrare in grad de handicap,in baza caruia titularul poate beneficia de facilitatile L nr 448/2006
multumesc, adaug ca in urma unei expertize psihiatrice s-a constat ca este lipsit de discernamant. as vrea sa stiu daca aceasta afectiune se include in acel tabel .
Daca exista document medical care ayesya afectiunea,stadiul acesteia,urmeaza ca la solicitarea oficiala a persoanei,comisia de expertiza medicala sa verifice si sa dispuna masurile legale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea sub interdictie a unei persoane cu ContSters325089 ContSters325089 Buna ziua, 1.Este suficienta o \\\\"consultatie\\\\" la medicul psihiatru ptr a hotari ca pacientul are sau nu are discernamant?(medicul psihiatru presteaza ... (vezi toată discuția)
Caz psihic nu infractor olga2011 olga2011 am un prieten cu tulburare afectiva bipolara si in ultimul timp [fiind in stare maniacala] a acumulat mai multe amenzi si dosare penale de circulatie ... (vezi toată discuția)
Atestare boala inainte de 26 de ani alexandrubogdan1976 alexandrubogdan1976 Buna ziua, Sunt diagnosticat cu tulburare bipolara din 2009. Vreau sa scot un certificat de handicap. Cei de la Comisia de handicap mi-au spus ca boala ... (vezi toată discuția)