avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor atestare boala inainte de 26 de ani
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

atestare boala inainte de 26 de ani

Buna ziua,

Sunt diagnosticat cu tulburare bipolara din 2009.
Vreau sa scot un certificat de handicap. Cei de la Comisia de handicap mi-au spus ca boala trebuie sa fi debutat inainte de 26 de ani si ca-mi trebuie un orice tip de document din care sa reiasa ca eu am avut o problema psihica inainte de 26 de ani.
Eu am fost diagnosticat cu tulburare depresiva si de panica inainte de 26 de ani de catre psihiatru Florin Ene. Problema este ca eu i-am gasit numarul de telefon pe internet si ca nu exista nici un fel de evidenta a unei fise sau internari.
Eu mergeam tot timpul la dansul la cabinet la Spitalul 9 si imi scria o reteta.
Aceste retete nu le mai am.
De asemenea acest doctor(dr Florin Ene) nu doreste sa intocmeasca un inscris(orice) ca eu am fost diagnosticat de dansul si ca am luat tratament si ca am primit reteta de la acesta. Poate din prisma faptului ca facea activitatea asta la negru. Nu stiu.
Intrebarea este:
Cum pot face eu ca sa intru in posesia unui act din partea acestuia fiindca refuza sa elibereze un asemenea act cu toate ca eu am fost la dansul.
Il pot da in judecata pentru procurarea documentului?
Multumesc
Bogdan
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2016
alexandrubogdan1976, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:04, 13 Aprilie 2016
Dacă nu aveți fisa sau reteta datând de atunci, nu v-ar ajuta niciun alt înscris din partea medicului. Nu știu pt ce sa îl dați în judecata, dar va trebuie o dovada ca sufereati de ce ziceți dvs în acea perioadă.
Ce de la comisia de handicap mi-au transmis ca un inscris al doctorul cu parafa acestuia in care sa spuna ca m-am prezentata la dansul in anul..(la 26 de ani) este ok, doctorul isi aduce aminte, am vorbit cu el la telefon dar nu vrea sa faca acest incris, cica el nu face asa ceva. Multumesc
Dr. Florin Ene
Medic primar Psihiatrie, Bucuresti
Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia
Sectia: Psihiatrie XVII

Încercați să vă amintiți măcar o perioadă în care ați fost internat și ați putea găsi fișa de observații la arhiva spitalului sau registrul de internări-externări.
Dacă primeați rețetă (gratuită/ compensată sau necompensată), rețeta era înregistrată în registrul de consultații. Nu vă trebuie copia rețetei, vă trebuie un document cu diagnosticul și data consultației.
Sigur nu aveți bilete de ieșire din spital rătăcite pe undeva?
Din pacate nu am fost internat, si nu am nici o fisa. Eu am gasit telefonul doctorului pe internet si apoi am ajuns la dansul la cabinet fiind chemat de catre dansul acolo. Dansul este la departamentul de toxicologie iar eu aveam atacuri de panica pe atunci deci nici nu putea sa-mi faca fisa sau internare. Pe mine ma interesa atunci ca cineva imi putea prescrie o reteta ca eu sa ma simt mai bine si sa imi pot lua tratamentul. Nu m-am gandit niciodata ca as avea nevoie de vreun act. Ulterior dupa ce am fost diagnoticat cu tulburare bipolara mi s-a spus ca trebuie sa aduc un act pentru stabilirea handicapului. Multumesc
alexandrubogdan1976 a scris:



Eu mergeam tot timpul la dansul la cabinet la Spitalul 9 si imi scria o reteta.



Daca dv mergeati la respectivul cadru medical care in cadrul unitatii medicale va eliberat retete,obligatoriu chiar daca nu vi s-a intocmit fidsa medicala,sunteti inregistrat in registrul zilnic al unitatii medicale
Solicitati oficial conducerii unitatii medicale sa verifice registrele si sa va elibereze document in care sa se precizeze afectiunea si tratamentul pentru care doctorul a eliberat retete

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat obtinere atestat de boala alexandrubogdan1976 alexandrubogdan1976 Buna ziua, Sunt diagnosticat cu tulburare bipolara din 2009. Vreau sa scot un certificat de handicap. Cei de la Comisia de handicap mi-au spus ca boala ... (vezi toată discuția)
Intenare in spital bolnav psihic ella2010 ella2010 va rog sa-mi spuneti cum as putea proceda pentru a interna un bolnav psihic [Bipolara] intr-un centru de boli cronice. ,familia nu-l mai poate stapani si nu ... (vezi toată discuția)
Tulburare bipolara- permis de conducere! buna seara! am fost ... Dumitru67 Dumitru67 Tulburare bipolara- permis de conducere! Buna seara! Am fost internat în spitalul de psihiatrie și diagnosticat cu tulburare bipolara! Mi a fost retras ... (vezi toată discuția)