avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Mutatie / schimbarea domiciliului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Mutatie / schimbarea domiciliului

Buna ziua,

Am cateva intrebari in ceea ce priveste domiciliul oficial:
1. Daca un om are doua locuinte, una in orasul A si celalalt in orasul B, este legal sa aiba domiciliul oficial (scris pe buletin) pt orasul A, dar sa locuiasca in locuinta din orasul B?

2. Daca un are domiciliul oficial in judetul X, si este PFA, poate sa aibe sediul in judetul Y (si sa locuiasca de fapt in judetul Y)?

3. Daca un om are nevoie sa locuiasca cate 3 - 6 luni intr-un oras, dupa care sa se mute in alt oras, tot pt 3 - 6 luni, spre exemplu in interes de serviciu, trebuie sa-si schimbe mereu domiciliul oficial?

4. Exista o alternativa la a-ti muta domiciliul oficial (adica, cel care este scris in buletin), daca ai nevoie sa locuiesti in alt oras (pe o perioada determinata sau nedeterminata, intr-o locuinta luata in chirie de firma la care lucrezi sau de tine personal)?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:17, 2 Septembrie 2013
Se poate sa aiba domiciliul intr-un loc si resedinta in alt loc.merge la evidenta populatiei si aplica viza de resedinta pe buletin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe ... (vezi toată discuția)
Viza flotant / mutatie valentinnn valentinnn Buna ziua, Se da urmatoarea speta: Domiciliu pe C.I.intr-un oras. Odata cu schimbarea locului de munca, te muti intr-un alt oras la un prieten, fara ... (vezi toată discuția)
Adresa de domiciliu BCF BCF Buna ziua Am o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta. Sunt divortata de 2 luni. Partaj pe bunurile comune inca nu am facut. Fostul meu sot are trecuta pe ... (vezi toată discuția)