avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbare nume si adresa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbare nume si adresa

Buna ziua.Sotia mea are o masina pe numele ei,dar care o foloseste fostul sot.Au divortat la notar iar partajul nu a fost facut deoarece la momentul acela fostul sot a zis ca se vor intelege si nu mai este nevoie de partaj la notar sau la judecatorie.Intre timp acesta nu mai este de acord cu nimc in legatura cu partajul,folosind in continuare masina.Acum sotia mea are alt nume si alta adresa decat cea din talonul si cartea tehnica a masinii.Actele trebuiesc schimbate,dar fostul sot nu vrea sa dea talonul.Intrebarea mea este urmatoarea:el poate circula in continuare cu masina,cu talonul pe care este vechiul nume, daca sotia mea,"proprietarul masinii",si-a schimbat numele si adresa???

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:30, 5 Septembrie 2013
Legal nu poate circula intrucat nu are o procura de la proprietara autoturismului. Insa practic, in cazul in care politia il opreste nu pateste nimic pentru ca pe actele autoturismului figureaza numele de familie al proprietarului care este identic cu cel al persoanei care conduce autoturismul. Politia rutiera nu stie ca proprietarul autoturismului si conducatorul acestuia nu mai sunt soti, fiind divortati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am inmatriculat autoturismul pe numele meu, pot circula cu acesta fara a avea probleme cu politia? rykos_rykos rykos_rykos Eu sunt din Braila. In august 2011 am cumparat din Cluj un autoturism. Am incheiat contract de vanzare cumparare cu proprietarul masinii ( trecut si pe carte ... (vezi toată discuția)
Probleme dupa divort Alla71 Alla71 Buna ziua,doresc sa stiu ce as putea sa fac sa il fortez cumva pe fostul meu sot sa schimbe numele meu din talonul masinii,masina pe care si-a insusit-o dupa ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism, talonul pe numele dinainte de căsătorie marika79 marika79 Bună ziua, Am divorțat în 2008 la care data autoturismul a rămas în folosință fostului soț, deși înmatriculat pe numele meu. Intre timp eu am ... (vezi toată discuția)