avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum intru in proprietatea unui teren?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum intru in proprietatea unui teren?

Buna ziua,
Doresc sa intru in proprietatea unui teren care nu este intabulat si pe care il muncesc de 23 ani.
Cui ar trebui sa ma adresez pentru acest lucru, care este autoritatea competenta pentru a-mi acorda acest drept de proprietate?
Care sunt pasii de urmat?

Istoria este urmatoarea:
In 90’ cand s-au impartit terenurile, langa terenul nostru era o bucata de teren, care nu era a nimanui, nu are titlu de proprietate, ramasa in aceiasi tarla, la margine, nimeni nu a dorit sa o ia, nici cu titlu,nici fara titlu de proprietate deoarece era numai nisip si nu se putea cultiva nimic!
Noi am luat acel teren , eu cu bunicul si bunica, eu aveam 7 ani atunci, si am muncit cot la cot 23 de ani acel teren, am adus camioane, la propriu, de balegar pt a face pamantul sa fie cat de cat fertil, pt ca doar pir (iarba) crestea acolo!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 16:23, 12 Septembrie 2013
Daca acel teren nu apartine nimanui,nu este inscris in nicio carte funciara promovati actiunea in uzucapiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate competenta punere in proprietate + pasii de urmat! 83tzutzu 83tzutzu Buna ziua, Doresc sa intru in proprietatea unui teren care nu este intabulat si pe care il muncesc de 23 ani. Cui ar trebui sa ma adresez pentru acest ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte proprietate pt un teren pe care nu are nimeni acte! 83tzutzu 83tzutzu Buna ziua, Care sunt pasii de urmat si cum se poate rezolva aceasta situatie: In 90’ cand s-au impartit terenurile, langa terenul nostru era o bucata ... (vezi toată discuția)
Teren care a apartinut mamei mele pmm pmm Mama mea, a primit cand s-a casatorit un teren drept zestre. Acest teren a fost muncit de parintii mei pana la colectivizare. Tata a murit in anul 1972, iar ... (vezi toată discuția)