Buna ziua as avea o intrebare sunt insarcinata si pana in prezent am beneficiat de 105 zile de concediu medical deoarece este sarcina cu risc se poate sa am probleme la servici din cauza asta sa ma dea afara ?
1. - Daca v-au spus asa inseamna ca nu cunosc legislatia referitoare la calculul indemnizatiei pentru concediu medical.
- Aratati-le textul de lege de mai jos poate invata si ei ceva.
2. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art.37
...
(3) În situaţia în care unui asigurat i se acordã în aceeaşi lunã douã certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumitã perioadã, indemnizaţia se calculeazã dupã cum urmeazã:
a) pentru primul certificat de concediu medical, indemnizaţia se va calcula numai pentru zilele cuprinse între data începerii valabilitãţii acestuia şi data începerii valabilitãţii celui de-al doilea certificat medical, iar pentru zilele rãmase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va înscrie în rubrica «Observaţii» a certificatului de concediu medical «Suprapunere cu CM seria. . . . . . . . . .nr. . . . . . . . . .»;
b) pentru al doilea certificat medical, a cãrui începere se suprapune peste perioada de valabilitate a primului certificat medical, indemnizaţia se calculeazã în mod corespunzãtor, pentru toate zilele cuprinse în perioada de valabilitate a acestuia.
...
Prenatalul
luscinia1987
buna ziua...mentionez ca pe data de 15 mai am intrat in concediu prenatal....suntem deja in data de 26 iunie iar eu nu am primit nici un ban...am sunat la ... (vezi toată discuția)