avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune notariala

Buna ziua,

Apelez la ajutorul dvs. pentru a ma informa in legatura cu posibila durata a unei succesiuni la care eu particip.
Sora bunicii mele a decedat anul acesta ( bunica mea e decedata de cativa ani).
Fiul vitreg al surorii bunicii mele a decis sa inceapa toate aceste proceduri.
Eu am trimis pana acum copie dupa certificatul de casatorie, cel de nastere si buletin. Insa nu stiu care sunt pasii, ce se face, cand se face etc. Imi e destul de greu sa comunic cu ei pentru ca sunt intr-un alt oras.
Astazi suntem programati cu totii la notar sa mergem sa semnam ceva. N-am idee ce si as vrea sa ma duc pregatita. Pana acum am inteles ca s-au facut ceva evaluari a bunurilor si banilor din banci. Altceva nu stiu. Puteti sa ma ajutati?
La ce sa ma astept acum cand ma duc la notar, ce trebuie sa stiu? Si cat poate sa dureze pana in momentul in fiecare isi intra in drepturi?
Va multumesc,
L.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
latna, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:05, 2 Septembrie 2013
Nu era mai simplu să-l sunaţi pe notar, singurul care cunoaşte stadiul procedurii, şi să-l întrebaţi?
Din moment ce s au stabilit persoanele ce au vocatie succesorala, s au facut evaluarile bunurilor din masa succesorala probabil daca va cheama inseamna ca se va Eli era certificatul de mostenitor, iar mostenitorii sunt obligati sa fie prezenti personal sau prin mandatar pt ca se va semna incheierea finala, act premergator al certificatului de mostenitor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire mostenire/succesiune Bogdan_G Bogdan_G Buna ziua, am anumite neclaritati legate de dreptul de mostenitor si de succesiunea unei bunici. Situatia este relativ complicata, dar o sa incerc sa o explic ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara toti mostenitorii marinica71 marinica71 mama mea a decedat in 1992 iar tatal mamei in 1981.in 2007 cele doua surori ale mamei mele au dezbatut mostenirea fara ca eu si fratele meu(mostenitori dupa ... (vezi toată discuția)
Bunuri proprii - mostenitori sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o problema matusa mea a decedat acum 24 de ani sotul iei a decedat acum 14 ani sotul iei a facut cerere in baza legii fondului funciar ... (vezi toată discuția)