avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Obligativitatea achizitionarii caietului de sarcini
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Obligativitatea achizitionarii caietului de sarcini

Buna ziua!
Cunosteti cumva vreo reglementare legala prin care un participant la o licitatie este obligat sa cumpere de la autoritatea contractanta caietul de sarcini?
Am partcipat la o sedinta de deschidere a ofertelor si un participant nu a cumparat caietul de sarcini de la autoritatea contractanta iar acestia au mentionat faptul ca nu exista reglementare in acest sens iar participantul merge pe riscul lui.
Cel mai recent răspuns: pici24 , utilizator 11:06, 21 Iunie 2011
OUG 34/2006 prevede doar obligativitatea constituirii garantiei de participare in formele prevazute in dicumentatia de atribuire.
Alte taxe nu pot fi percepute, chiar daca se numeste taxa de participare...
Va multumesc!
As adauga si eu, cu privire la obligativitatea (sau lipsa ei) achizitionarii documentatiei de atribuire (inclusiv caietul de sarcini) prevederile mai mult decat clare din Ghidul pentru atribuirea contractelor de achizitii publice (Ordin ANRMAP nr. 155/2006) care stipuleaza ca "Pot participa la procedură şi operatorii economici care nu au achiziţionat direct documentaţia de atribuire".
As dori un raspuns:

Într-un anunt de participare pentru o procedura de licitatie deschisă, la secţiunea IV: Procedura pct.3.3 Conditii de obţinere a caietului de sarcini şi a documentatiei suplimentare autoritatea contractanta stipuleaza urmatorul:
"Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la doumente: ex. 15.07.2009, ora 9.00. Documente de plata: NU"

Acest lucru înseamnă că eu, ofertant, trebuie să aduc la cunoştinţa autorităţii contractante intenţia mea de a descărca de pe SEAP documentaţia şi, implicit, participarea mea la procedură?

Nu am găsit în OUG 34 nimic legat de acest lucru. În HG 925/2006 la art. 31 (2) în urma unei solicitări a fiecărui operator economic interesat, sau...... doar atât.

Nu înţeleg de ce au impus un termen dacă, conform OUG 34 art.40 (2) accesul este direct, nerestricţionat ......

Poate reuşiţi să mă edificaţi. Mulţumesc.


forumachizitii a scris:

O asemenea taxa nu este prevazuta de legislatia in vigoare si perceperea ei este, in opinia mea, un motiv serios de contestare a documentatiei de atribuire pe motiv de restrictionare a accesului liber la procedura.


Buna ziua,
Exista o lege care sa pedepseasca in fata instantei aplicarea unei asemenea taxe ? dar pentru aplicarea unei taxe de administrare a licitatiei, se aplica vreo contraventie ?
Va multumesc pentru timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie teodor82 teodor82 Pentru o licitatie aparuta pe site-ul e-licitatie se poate descarca caietul de sarcini de acolo, se intocmeste dosarul de licitatie si se depune la sediul ... (vezi toată discuția)
Licitatii publice babule babule In cadrul organizarii unei licitatii publice,in caietul de sarcini este obligatorie conditia ca participantul sa nu aiba datorii la bugetul de stat. ... (vezi toată discuția)
Taxa caiet de sarcini hihahi hihahi Cum se stabileste taxa unui caiet de sarcini? Am incercat participarea la o licitatie si mi s-a parut cam mare pretul unui caiet de sarcini si anume 200lei, si ... (vezi toată discuția)