avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... conditionare reziliere contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

conditionare reziliere contract

Buna ziua,
se pare ca este o practica obisnuita a operatorilor de cablu/internet sa conditioneze rezilierea contractelor de plata facturilor.
Avand in vedere existenta unei notificari scrise trimise catre ei si dispozitiile legii nr. 296/2004 "Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala" cum pot ei emite noi facturi ?

In mod sigur juristii lor se bazeaza pe o alta lege si nu doar pe clauzele din contract(care din ce inteleg pot fi abuzive), dar ce alte legi comerciale permit asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: automtics_rules , utilizator 18:22, 9 Septembrie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
In cazul in care nu exista o lege care reglementeaza domeniul in care activeaza contractul.
Ori in cazul de fata avem Legea privind codul consumului, legea nr. 296/2004.

Daca contractul ar fi mai sfant decat o lege ne-am putea lua obligatia, spre exemplu, de a bate pe cineva. Ori asta evident este reglementat de legi.

Ori un contract nu poate fi mai presus decat legea.
~ Conținut șters la cerere ~
Legea 72/2013 spune foarte clar in primul articol:
Nu sunt incluse in sfera de aplicare a prezentei legi:
b) contractele incheiate intre profesionisti si consumatori.

Relatiile intre orice prestator de servicii si un consumator sunt reglamentate de legea 296/2004 si aceasta interzice:
- vanzarea fortata
- orice conditie pusa la reziliere

Mai sunt si alte prevederi pe care operatorii de cablu/telefon/internet le incalca ca si practica obisnuita. Nu mai intru in detalii dar eu mi-am rezolva problema.

Este trist ca a fost atat de greu, dar asta e Romania, o tara in care daca nu cunosti legea te pacalesc pana si functionarii statului cu atat mai mult operatorii telecom.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare reziliere operatori telecom automtics_rules automtics_rules Operatorii telecom(cablu/telefon/internet) prevad in contract o perioada de preaviz pentru notificarea rezilierii de x zile si sa nu fie facturi ... (vezi toată discuția)
Reziliere abonament internet cristinutamcm cristinutamcm Buna ziua, In data de 3 mai 2012 am facut un abonament de internet . La inceputul lunii august am vrut sa renunt la el. Am depus o cerere in acest sens pe data ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet wireless mishu83 mishu83 Mi-am facut contract pentru internet cu Zapp(Cosmote) acum 2 luni pe perioada de 24 luni. As dorii sa stiu daca cu noua lege (de reziliere a contractelor ... (vezi toată discuția)