avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Notificare reziliere operatori telecom
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Notificare reziliere operatori telecom

Operatorii telecom(cablu/telefon/internet) prevad in contract o perioada de preaviz pentru notificarea rezilierii de x zile si sa nu fie facturi neplatite.

Din ce vad in articolul 84 si articolul 11 ale legii 296/2004 aceaste clauze sunt ilegale pentru ca:
- impun conditii consumatorului cu privire la reziliere deci ii restrang dreptul de a denunta contractul
- vand consumatorului un serviciu de care nu mai are nevoie, pe perioada preavizului

Dupa ceva discutii cu operatorul se pare ca am obtinut rezilierea imediata, dar de asemenea sunt constient ca ei pot sa minta si sa am nevoie sa ii dau in judecata.
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
automtics_rules, utilizator
Cel mai recent răspuns: automtics_rules , utilizator 10:07, 6 Septembrie 2013
Si care este intrebarea?
Scuze, vroiam sa stiu pe ce legi se pot baza pentru a include astfel de clauze.
Si va rog sa nu imi spuneti ca trebuia sa citesc contractul inainte sa il semnez pentru ca operatorii telecom nu permit negocierea clauzelor, toate sunt impuse consumatorului printr-un contract standard chiar daca sunt abuzive sau ilegale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionare reziliere contract automtics_rules automtics_rules Buna ziua, se pare ca este o practica obisnuita a operatorilor de cablu/internet sa conditioneze rezilierea contractelor de plata facturilor. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract vodafone tictac tictac Buna ziua, In urma cu circa 18 luni mi-am prelungit contractul cu Vodafone telefonic, operatorul prezentandu-mi oferta de servicii, tariful si faptul ca mi ... (vezi toată discuția)
Legea 161/2010 zsoli71 zsoli71 Parca era vorba ca Legea 161/2010 se aplica incepand cu 21 iulie 2010. Puteti sa va uitati la orice furnizor de telefonie sau internet, in continuare se ... (vezi toată discuția)