avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

ACUM 20 DE ANI AM CUMPARAT UN LOC DE CASA DE LA O RUDA AM FACUT ACTE DE MANA MERGIND PE INCREDERE DAR ACUM DUPA ATITIA ANI COPII AU VENIT SI AU CERUT SA MAI VINDA O DATA ACEL LOC DE CASA.AM FACUT GRESEALA DE NU A FACE ACTE LA NOTAR.MAI ARE VREO VALOARE ACEL ACT DE MINA ???? CE MA SFATUITI?? VA MULTUMESC
Acel act facut de mana are valoarea unei promisiuni de vanzare -cumparare prin care vanzatorul se obliga sa va vanda terenul .
Adica , vanzatorul v-a promis ca va vinde terenul , iar dvs. ca-l cumparati .

Puteti deschide un proces in care sa solicitati instantei sa constate ca a intervenit vanzarea terenului si dvs. ati devenit proprietar .
In acest proces puteti dovedi ca dvs. ati folosit terenul , ati platit impozitele pentru teren ...
In situatia in care mostenitorii vanzatorului nu doresc sa va mai vanda legal , cu acte la notar , sau in instanta , va puteti intoarce impotriva lor cerandu-le despagubiri pentru nerespectarea promisiunii autorului lor . Le veti putea cere restituirea pretului platit , la valoarea actualizata , si toate celelalte cheltuieli facute cu terenul , impozite ...

Retineti faptul ca mostenitorii sunt obligati sa respecte promisiunea facuta de cel care lasa mostenirea , iar daca nu vor , isi asuma obligatia de a plati despagubiri .

De asemenea cred ca s-ar putea invoca si uzucapiunea daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege ....

Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ContSters116611 ContSters116611 Bună ziua, Tatăl meu a cumpărat în 1978 un teren, cu un act de vînzare-cumpărare de mînă, cu martori. Terenul nu are ieşire la drum, iar pentru acest ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare gianinafiliuta@yahoo.com gianinafiliuta@yahoo.com Ce valoare are in instanta un antecontract de vanzare -cumparare a unei case?Precizez ca nu au fost respectate obligatiile specificate in acest antecontract de ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren, casa tina.04 tina.04 Bunica mea a primit in urma cu 50 ani un teren de la o batrana , pentru a-si construi o casa. A construit casa, are autorizatie de constructie, dar terenul ... (vezi toată discuția)