avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

am si eu o intrebare! sunt gravida...si casnica...sotul munceste dar a tot schimbat locurile d munca...cand o sa nasc..poate sotul sa beneficieze de indemnizatie ..chear daca a schimbat locul d munca?
Cel mai recent răspuns: rahiraraluca03 , utilizator 16:19, 3 Septembrie 2013
Da poate beneficia de indemnizatie crestere copil,doar daca a avut continuitate la alte locuri de munca in cele 12 luni inainte de a se naste copilul.
Nu trebuie sa aiba intrerupere.

Dar mai exista varianta ca sotul dvs sa mearga in continuare la munca dupa ce se naste copilul,iar pe langa salariu,mai poate benefici si de un stimulent de insertie de 500 lei.
Oricum ati spus ca sunteti casnica,asa ca stati dvs acasa cu copilul.
Cele 12 luni de zile eligibile pentru indemnizatia CCC pot fi cumulate de la mai multi angajatori.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
prima data cand a schimbat locul d munca nu a pierdut nici o zi...dar iau facut contract pe 3 luni si cand sa expirat a durat 7zile pana ia prelungit contractul pe inca alte 3 luni..si de pe 27.08.2013 i sa expirat iar contractul dar nu au mai vrut sa il prelungeasca. acum si-a gasit alt loc d munca si astept sa ii faca contractul...se intampla ceva daca are pauza aia de 7 zile si pauza asta acum pana ii face contractul? pot pierde indemnizatia din cauza pauzelor?
In calculul celor 12 luni se ia in considerare si fractiunile de luna, potrivit art.4 din OUG nr.111/2010.

Astfel, cele 7 zile lpsa nu va afecteaza la indemnizatia pentru CCC.
am inteles. va multumesc mult pentru lamuriri..o zi buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de creștere a copilului Mimi11 Mimi11 Bună ziua! De curând mi am schimbat locul de munca..si am contractul de muncă pe perioadă determinată....Ulterior am ramas însărcinată..Mai pot ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil marianmihai marianmihai datorita crizei sotia si-a pierdut anul trecut locul de munca,in decembrie s-a angajat dar cu jumatate de norma.in cazul in care ramane insarcinata are dreptul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ContSters289633 ContSters289633 buna ziua.am si eu o nelamurire...tocmai am aflat frumoasa veste ca sunt insarcinata..insa nu am un loc de munca, sunt casnica. as vrea sa stiu ce pot face ... (vezi toată discuția)