avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire inceputa pe linie discontinua - finalizare pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire inceputa pe linie discontinua - finalizare pe linie continua ( 2 - 3 MT)

Buna seara,

Concediu, conduceam spre Rosia Montana ... intr-o localitate intru in depasire pe linie discontinua, depasesc autoturismul din fata mea si vad linia continua, incetinesc si trag de volan dreapta pentru a reintra pe banda mea. Linia continua se datora unei treceri de pietoni.

Imediat, evident, apare un agent ... sunt tras pe dreapta si mi se spune ca am depasit viteza regulamentara, fiind inregistrat cu 70 Km/h, si deasemeni am calcat linia continua si mi se suspenda permisul pe 1 luna ...

I-am spus ca din punctual meu de vedere este total incorect pentru ca nu aveam cum sti ca o sa urmeze linia continua. Evident ca nimic nu a contat si permisul a fost suspendat.

Vazand ce urmeaza, am facut poze cu zona pentru a studia la rece :) .

Nu exista indicator pentru depasire interzisa si deasemeni nici sageti pe asfalt de avertizare pentru reintrarere pe banda deoarece urmeaza linie continua.

Intentia de depasii pe linie continua nu a fost intentionata.

As dorii sa stiu daca exista sanse de castig in cazul unei contestatii. Serviciul nu imi depinde de permis, pur si simplu mi se pare incorect ...

Multumesc anticipat!
HG1391

Art. 120. – (1) Se interzice depasirea vehiculelor:
i) când pentru efectuarea manevrei se încalca marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, iar autovehiculul circula, chiar si partial, pe sensul opus, ori se încalca marcajul care delimiteaza spatiul de interzicere;

Cu alte cuvinte, revenirea pe banda de mers trebuie facuta tot pe linie discontinua.

Nu cred ca aveti sanse in instanta, fiind in concediu banuiesc ca erati si departe de casa, trebuie sa va prezentati in instanta ptr a va pleda nevinovatia, daca aveati si viteza si ati primit si amenda ptr radar este greu de crezut ca veti avea castig de cauza. Puteti solicita judecarea in lipsa in cazul in care va hotarati sa depuneti plangere impotriva procesului verbal.
Problema trebuie analizata si sub aspectul aspectului liniei discontinue (lungimile liniilor din portiunea discontinua)
Domnule Ioan Ciobanu,

Multumesc mult pentru raspuns!
Recunosc, este un argument care tine apa.
O sa ma gandesc daca o sa contest procesul verbal in aceste conditii, si o sa revin cu un raspuns dupa data de 14 septembrie cand imi expira dovada.

Inca o data, multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.

Cu stima,
Florin.
Dupa ce am analizat posibilitatile am decis sa nu contest si sa stau 30 zile.
Din punctul meu de vedere ceea ce s-a intamplat nu este 100% correct .... dar asta e ... ma bucur sa folosesc transportul in comun :(
Va multumesc pentru raspunsuri si ajutor atat pe site cat si in afara lui!

Buna sear am si eu o problema dac puteti sa ma ajutati am facut o depasire pe linie discontinua iar cind am revenit pe sensul meu de mers se vacut linie continua chiar atunci un echipaj al politiei rutiere vene din sens inver ...nu au vazut cind si unde am depasit au vazut doar revenire pe liniacontinua ..as pute face contestatie masina pe care am depasito are numarul de anmatricular in procesul verbal ea stie unde am inceput depasirea si unde sa finalizat dar nu au oprito

Oana-Maria Pitiritean a scris:

in masura in care puteti sa probati ca ati inceput depasirea pe linia intrerupta aveti toate sansele sa promovati cu succes o plangere contraventionala.

Alte discuții în legătură

Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)
Contestatie depasire neregulamentara. Gabriel9517 Gabriel9517 Ieri mi-a fost suspendat permisul pentru depasire neregulamentara. Intrasem in depasirea unui camion iar in fata lui era un logan alb cu numere de MAI. Am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 zile + amenda - contestatie marcel.florian marcel.florian Buna ziua, In cursul zilei de astazi mi-a fost retinut permisul de conducere. Pe o strada cu linie dubla continua, voiam sa virez la stanga, insa am facut ... (vezi toată discuția)