avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat 120 zile.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat 120 zile.

Povestea mea:
Pe data de 04.09.2008 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 zile pentru ca am fost inregistrat de aparatul radar cu 139 km/h pe o limita de viteza de 70 km/h. Cum sotia statea sa nasca am depus o plangere contraventionala pentru ca a nascut la Bucuresti, noi fiind din Ploiesti. Pe data de 19.01.2009 am fost instiintat prin posta ca am pierdut procesul in sedinta publica din data de 19.12.2008 (cum era si firesc dar eram cu copilul acasa bine merci) cu posibilitatea de a face recurs in 15 zile ceea ce nu s-a intamplat. Dupa cele 15 zile m-am dus la Politie cu permisul pentru a fi suspendat dar Politia nu a vrut sa-l primeasca deoarece decizia nu este definitiva si irevocabila. Astazi 20.03.2009 m-am dus din nou la Politie si inca permisul nu era suspendat.
Spuneti- mi va rog, daca va pricepeti, cine trebuie sa investeasca cu titlu definitiv si irevocabil decizia tribunalului si daca nu o fac eu si nici nu mi se comunica daca se intampla acest lucru, cat timp am voie sa conduc, nedorind sa ies in afara Legii?
Multumesc!

P.S. Cele 120 zile de suspendare mi se trag de la faptul ca am avut 2 suspendari in mai putin de 6 luni (90+30 suplumentar=120).

Cel mai recent răspuns: edward_zone , utilizator 09:58, 27 Martie 2009
2007_rozi a scris:

Daca a trecut termenul de recurs, adica cele 15 zile de la comunicarea hotararii instantei de fond, iar nici una dintre parti nu a facut recurs, va prezentati la instanta care s-a pronuntat in fond cu hotararea primita,sa platiti o taxa judiciara de timbru in valoare de 2 lei si un timbru judiciar de 0,15 lei. Aici completati o cerere prin care solicitati legalizarea hotararii ca fiind definitiva si irevocabila.

Revin la cele mentionate mai sus:
Cunoaste cineva daca hotarararea a ramas definitiva ?
Daca persoana care a contestat procesul verbal este in posesia permisului si circula cu acesta ce interes are sa mearga la instanta sa legalizeze hotararea ?
Politia trebuie sa faca anuntul cu privire la luarea masurii suspendarii
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Sentinta mi-a fost comunicata dar nu este definitiva si irevocabila ci cu drept de recurs in 15 zile, pe care nu l-am facut.
Eu nu am interes sa mi se suspende permisul.
Intre Politia de pe raza orasului meu (cei care mi-au eliberat permisul pe baza certificatului de grefa) si Tribunalul, care se se afla in alta localitate, unde s-a judecat cauza (cei care au eliberat certificatul de grefa) nu exista nici un fel de comunicare.
M-am interesat, deh!
S-ar putea ca tribunalul sa o dea definitiva si sa nu instiinteze pe nimeni si eu sa ies in afara Legii?
Nu as vrea sa se intample asta!
Multumesc!

P.S. La dosar nu cred ca sunt dovezi ca am fost instiintati de sentita pronuntata (atat eu cat si Politia) pentru ca eu am gasit-o in posta, fara confirmare de primire, fara semnatura de ridicare.
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2009
edward_zone, utilizator
edward_zone a scris:

Sentinta mi-a fost comunicata dar nu este definitiva si irevocabila ci cu drept de recurs in 15 zile, pe care nu l-am facut.
Intre Politia de pe raza orasului meu (cei care mi-au eliberat permisul pe baza certificatului de grefa) si Tribunalul, care se se afla in alta localitate, unde s-a judecat cauza (cei care au eliberat certificatul de grefa) nu exista nici un fel de comunicare.
M-am interesat, deh!
S-ar putea ca tribunalul sa o dea definitiva si sa nu instiinteze pe nimeni si eu sa ies in afara Legii?
Nu as vrea sa se intample asta!
Multumesc!

P.S. La dosar nu cred ca sunt dovezi ca am fost instiintati de sentita pronuntata (atat eu cat si Politia) pentru ca eu am gasit-o in posta, fara confirmare de primire, fara semnatura de ridicare.

Pana nu sunteti anuntat oficial de suspendarea permisului,circulati.Nimeni nu va poate imputa,fie ca nu a ramas hotararea definitiva,fie ca nu ati primit comunicarea de la politie.Daca vreti sa mai prelungiti termenul puteti face chiar recurs,dar mai bine este sa lasati lucrurile astfel cum sunt.In acest moment conduceti in mod legal !
N.B.
Chiar daca ati gasit-o astfel in cutia postala ati primit-o,procedura efectuandu-se.Dovada de primire trebuie sa se afle la dosarul cauzei cu specificatia modului in care a fost efectuat procedura de comunicare:giggle:
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2009
Radu Gabrian, Mediator
edward_zone a scris:

Potrivit art. 377, alin. (1) Cod procedura civila, hotararile date cu drept de recurs sunt definitive. Hotararea la care faceti referire a devenit irevocabila, urmare neexercitarii caii de atac a recursului.
Dar acest aspect nu este treaba dvs., ci a Politiei, care a castigat acest proces.
Asa cum spunea un coleg mai sus, referindu-se la interesul juridic, aplicarea mentiunilor "definitiva si irevocabila" si investirea unei hotarari judecatoresti se fac la solicitarea partii care a castigat litigiul.

Lipsa de comunicare dintre instanta si Politie va avantajeaza pe dvs.
La dosarul instantei exista intotdeauna dovezile comunicarii.

In concluzie, este exclusiv treaba Politiei sa investeasca sentinta cu formula executorie, nu a dvs. si sa va instiinteze ca v-au suspendat permisul.
Pana primiti instiintarea, dvs. circulati legal.
Dupa Decizia nr. 95 din 20/01/2009 (Decizie 95/2009), referitoare la respingerea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 3731, art. 376 alin. 1, art. 377 şi art. 378 din Codul de procedură civilă, precum şi art. 29 alin. (6) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, publicata în Monitorul Oficial nr. 74 din 09/02/2009, art. 377 din Codul de procedură civilă mai este valabil?

Alte discuții în legătură

Hotãrâre judecãtoreascã irevocabilã miki70_is miki70_is Ce cale de atac are la îndemână una dintre părţile aflate în proces civil după ce a avut loc recursul în care s-a dat o [b]hotărâre irevocabilă[/b] ... (vezi toată discuția)
Hotarare nedefinitiva executata handsu handsu O sentinta civila poate fi investita cu formula executorie cand recursul este depus in termen ,si inca nu este judecat, nici primul termen nu a avut loc , si ... (vezi toată discuția)
Prelungire suspendare permis circulatie ovigintech ovigintech Am fost in proces cu politia timp de un an de zile pentru contraventie sanctionata cu suspendarea permisului pe timp de 30 de zile, revin cu acest lucru in alt ... (vezi toată discuția)