avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de preaviz

Buna ziua! Lucrez la o companie care face concedieri, in urma unei testari profesionale. Pe data de 3.09.2013, mi s-a comunicat ca nu am reusit sa iau aceasta testare. Intrebarile mele sunt: in cat timp trebuie sa primesc preavizul de concediere, de la ce data eu nu trebuie sa ma mai prezint la serviciu si daca in perioada de preaviz se lucreaza program normal sau redus la jumatate? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters155247 , utilizator 16:21, 5 Septembrie 2013
Inainte de aceasta testare profesionala, angajatorul v-a facut formarea profesionala?
Pentru ca o testare profesionala nu se poate face fara o formare profesionala in prealabil.
Pare o concediere pentru necorespundere profesionala care nu are nicio legatura cu concedierea colectiva.
Nu exista nicun anumit termen prevazut de lege pentru a primi instiintarea de preaviz. Durata acestuia este de minim 20 de zile lucratoare. Va incepe sa curga de la data prevazuta in instiintare.
Compania la care lucrez face restructurari. Metoda de a restructura si de a renunta la excedentul de personal, a fost aceea de a da toti o testare in urma careia cei care nu au luat, vor fi concediati. Au fost si persoane care nu au dorit sa dea testarea. Acestia au facut cerere de concediere. Nu a avut loc o formare profesionala in prealabil; initial ni s-a spus ca vom fi anuntati cu 4-5 zile inainte de data exacta si am fost anuntati cu o zi inainte si nu ni s-a dat nici tematica pt aceasta testare.
Atunci aceasta concediere este categoric ilegala.
Important este sa nu semnati niciun document emis de angajator cu privire cum ca ati participat la vre-o formare profesionala, documente cu cursuri (dar la care nu ati participat) sau altele de genul, si atacati in instanta decizia de concediere.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
codulmuncii, utilizator
Nu are nicio legatura formarea profesionala cu testarea efectuata ca si criteriu de stabilire a ordinii la concediere.

Alte discuții în legătură

Testare profesionala ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Un salariat a fost convocat de catre comisia de examinare pentru sustinerea unei evaluari profesionale sub forma scrisa (angajatorul intentiona ... (vezi toată discuția)
Evaluare profesionala ady09 ady09 Codul Muncii prevede ca ,in cazul desfacerii CIM pe durata determinata din motive imputabile angajatujlui cf art.61 lit.d-pregatire profesionala_anterior ... (vezi toată discuția)
Testari periodice, in vederea evaluarii anuale 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, care este cadrul legal sub care medicul sef de sectie isi poate testa subalternii (asistente, infirmiere) lunar? Dupa ... (vezi toată discuția)