avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imposibilitatea de a plati taxa transfer proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imposibilitatea de a plati taxa transfer proprietate teren cumparat

Am cumparat cu antecontract un teren. Nu am facut nimic prin notar, prin avocat am solicitat instantei pronuntarea unei sentinte prin care sa constate ca persoanele din Titlul de proprietate au calitate de proprietari, si ca mostenitori celor din titlu care au decedat, au calitate de mostenitori. Deci succesiune. Cererea a fost admisa in totalitate sa dat sentinta definitiva si fara recurs.
Insa a intervenit o problema legat de taxa pe care trebuie sa plateasca fiecare dintre vanzatori, sub titlu de taxa de transfer de proprietate.

Avand in vedere ca uni dintre mostenitori care traiesc in strainatate sunt de negasit este imposibil ca fiecare sa plateasca cota sa de impozit in nume propriu la finante.
Cum se poate rezolva?
Problema intervine la cadastru, unde pentru a intabula terenul pe numele meu, nu se preia dosarul daca nu contine dovada platii impozitului pe transferul dreptului de proprietate. Eu sunt dispus sa platesc tot impozitul datorat, dar nu stiu daca se poate.

Cel mai recent răspuns: msanyo , utilizator 14:56, 4 Septembrie 2013
Puteti achita dvs si cu dovada platii ,la OCPI se noteaza dreptul dvs de proprietate asupra bunului teren
Multumesc, aveti cumva pe concret articol de lege ceva..pe baza careia afirmati ca pot sa achit eu pentru toti? M-ar ajuta foarte mult sa stiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa cumpar ?sa nu cumpar? gyury gyury buna tuturor,mi s-a oferit spre cumparare un teren ,problema e ca proprietarul nu are acte pe el la mostenit de la o matusa pe care a ingrijit-o pina la ... (vezi toată discuția)
Suspendare plata impozit pe teren Georgiana Constantin Georgiana Constantin Am o speta mai complicata si sper sa fie cineva pe aici cu o idee luminata: e vorba de un teren dobandit prin certificat de mostenitor, cu o adresa incompleta ... (vezi toată discuția)
Eliberarea certificatului fiscal popem popem Buna seara Va rog sa ma ajutati intr-o problema ivita cu cei de la taxe si inpozite Luna trecuta am deschis ... (vezi toată discuția)