Am o speta mai complicata si sper sa fie cineva pe aici cu o idee luminata: e vorba de un teren dobandit prin certificat de mostenitor, cu o adresa incompleta (strada fara numar). Platesc impozit pe el de min 10 ani fara nicio problema. In momentul in care vreau sa fac cadastru, mi se solicita o adeverinta de la primarie privind nomenclatura stradala, pe care aceasta refuza sa mi-o dea, pe motiv ca nu figurez ca si proprietar pe terenul respectiv. Acum mi-au schimbat categoria terenului si s-a majorat de 5 ori impozitul de plata. Pot suspenda plata acestui impozit pana se lamureste in vreun fel situatia terenului? Multumesc anticipat!!!
Dacă nu sunteți proprietar atunci de ce au acceptat să plătiți impozit pe acel teren?
Solicitați un certificat de atestare fiscală, în el ar trebui să se regăsească informații despre teren.
Și vă sfătuiesc să înscrieți în audiență la primar și să-i prezentați situația dvs.( să aveți la dvs certificatul de moștenitor, chitanțele cu care ați achitat impozitul pe teren și certificatul de atestare fiscală).
Multumesc pentru raspuns, insa nu am reusit sa rezolv nimic. Am fost in audienta la primar si nu m-a ajutat cu nimic, mi-a dat o adeverinta cu numele strazii, dar nu adevereste ca ma recunoaste ca proprietar pe respectiva adresa. In aceasta situatie, cum as putea proceda pentru intocmirea cadastrului?
primarul nu recunoaste drepturi de proprietate; dvs. aveti un certificat de mostenitor de la un autor (cel care a decedat si a lasat mostenirea); acea persoana a avut la randul ei un titlu (contract de v/c, donatie, un testament, un titlu de proprietate, etc.) in baza caruia notarul a trecut imobilul in masa succesoarala cand v-a eliberat certificatul de mostenitor; acel titlu este dovada faptului ca dvs. sunteti proprietar, impreuna cu certificatul de mostenitor; trebuie sa faceti cadastru si sa intabulati; daca nu va face cadastru "fara numar", trebuie sa cereti sa vi se aloce un numar postal; NU puteti sa nu platiti impozit fiindca apoi veti datora penalitati de neplata; vreti, nu vreti, sunteti proprietar
Eu vreau sa fiu proprietar si imi asum aceasta calitate de cel putin 10 ani prin plata taxelor. Cei de la biroul de urbanism din cadrul primariei au eliberat adeverinta cu adresa postala, dar nu este luata in considerare de catre taxe si impozite / notariat, pentru ca nu exista o corelatie intre terenul din acte si adeverinta, intrucat nu se specifica numele proprietarului
nu e vorba ca vreti sau nu vreti; SUNTETI proprietar; de corelare se ocupa cadastristul; acesta face masuratori si apoi suprapune cu ce exista in arhiva ocpi; de asemenea, puteti obtine aceasta corelare tot de la primarie; cu adeverinta, cereti sa vi se dea planurile cadastrale ale adresei din adeverinta, 1:500 si 1:2000; acolo va fi marcat terenul
Partaj voluntar
MITI78
Pentru un partaj la notar in care toti mostenitorii sunt de accord sa obtina fiecare cate o bucata de pamant fara a fi nevoie de divizarea loturilor(pe titlu ... (vezi toată discuția)