avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Suspendare plata impozit pe teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Suspendare plata impozit pe teren

Am o speta mai complicata si sper sa fie cineva pe aici cu o idee luminata: e vorba de un teren dobandit prin certificat de mostenitor, cu o adresa incompleta (strada fara numar). Platesc impozit pe el de min 10 ani fara nicio problema. In momentul in care vreau sa fac cadastru, mi se solicita o adeverinta de la primarie privind nomenclatura stradala, pe care aceasta refuza sa mi-o dea, pe motiv ca nu figurez ca si proprietar pe terenul respectiv. Acum mi-au schimbat categoria terenului si s-a majorat de 5 ori impozitul de plata. Pot suspenda plata acestui impozit pana se lamureste in vreun fel situatia terenului? Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Georgiana Constantin , Contabil 18:04, 26 Aprilie 2017
Cei de la registrul agricol din cadrul primariei sustin ca trebuie sa merg in instanta pentru constatarea dreptului de proprietate, avand in vedere ca nu figurez ca proprietar in evidentele cadastrale ale primariei aferente lotului. Cand mi-am identificat lotul pe harta, mi s-a spus ca figureaza altcineva acolo, motiv pentru care mi-au sugerat ideea instantei.
Georgiana_Cont a scris:

e vorba de un teren dobandit prin certificat de mostenitor, cu o adresa incompleta (strada fara numar).

Cata vreme aveti certificat de mostenitor, aveti titlu; nu aveti nevoie de instanta. Ce scrie in certificat la descrierea imobilului?
Acte vechi de proprietate nu aveti? Lasati ce va spun toate registrele pamantului. Vedeti intai ce acte aveti in casa.
Si ca sa fim clari: nu ati dobandit prin certificat de mostenitor ci prin mostenire; certificatul face dovada ca sunteti mostenitor si ca aceea era masa succesorala (declarata) la momentul emiterii acestuia de catre notarul public
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
Irina Pricop, Consilier juridic
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul prefectului la vanzarea de imobile addy72 addy72 daca ai ordinul prefectului mai trebuie cadastru sl intabulare la vinzarea unui teren+casa (vezi toată discuția)
Partaj voluntar MITI78 MITI78 Pentru un partaj la notar in care toti mostenitorii sunt de accord sa obtina fiecare cate o bucata de pamant fara a fi nevoie de divizarea loturilor(pe titlu ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate CRISTIMAR39 CRISTIMAR39 Buna ziua.Ma numesc zaharia cristina-maria,sunt casatorita din anul 1997,iar din anul 1998 platesc la primarie rol pe numele sotului zaharia constantin.Anul ... (vezi toată discuția)