avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune - avocat, modalitati de recuperare a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune - avocat, modalitati de recuperare a prejudiciului

buna ziua va rog sa ma lamuriti si pe mine,am avut un dosar penal in care am avut un avocat care ma pacalit cu 10.000 euro spunandu-mi ca imi va rezolva el dosaru sa imi dea nup,asta sa inatmplat in anul 2009 iam dat bani si el a taiat chitanta doar pentru 2000 de euro,pe urma nu sa mai interesat de dosar deloc,in 2010 iam facut plangere la baroul bucuresti a stat si pe akolo plangerea 1 an si am primit raspuns ca desii lau chemat de multe ori acolo nu sa prezentat si ca a trimis o hartie prin care se apara ca nu i-am dat decat 2000 de euro asta reprezentand onorariu,specific ca am avut martori cand iam dat cei 10000 de euro,va rog un raspuns mai imi pot recupera acei bani?
Daca aveti martori si eventual documente care sa va sustina punctul de vedere, puteti deschide actiune in instanta.
Ceea ce nu inteleg este daca ati dat 10.000 de euro, de ce ati acceptat sa primiti de la avocat chitanta numai pentru 2.000 euro !?
Exista posibilitatea, ca de restul de bani, avocatul sa fi facut alte plati in numele dvs. (expertize, deplasari de la domiciliu la parchet pentru martori, procurare de alte documente utile pentru cercetare, etc.), pentru care ar fi trebuit insa, sa va dea chitante, din care sa rezulte platile facute.
nu a facut nicio plata,in toti bani astia a facut 2 deplasari pana la politie si pana la parchet,in llegatura cu chitanta nici nu mia dat dar a spus cand a fost de la retinut pe fratele meu vezi ca ti am taiat chitanta pe 2000,pe noi nu ne interesa chitanta,am uitat sa specific ca din hartiile trimise de baroul bucuresti specifica ca ar trebui sa ma duc la parchet sa ii fac plangere penala.
Eu nu va cred ca i-ati dat !0 000 euro.
Nici organul judiciar nu o sa va creada.
Va trebui sa dovediti si nu cred ca veti reusi.
Chiar daca veniti cu 10 martori nu veti dovedi nimic.

Puteati sa ii cereti chitanta cand ati semnat contractul si ati dat banii.
Pana la urma Dvs de ce sunteti suparat? Ca nu a facut nimic sau ca a facut dar ca nu v-a rezolvat asa cum a promis. Din ce intuiesc eu, pare ca Dvs ati facut o fapta destul de grava si ati crezut ca cei 10.000 euro o sa va scape... Nu v-ati gandit nicio clipa ca 2000 de eur reprezinta onorariu si 8000 eur reprezinta o diferenta ce nu poate fi justificata cu chitanta? Ati primit vreo condamnare? Trebuie sa tineti cont ca un avocat nu poate avea decat obligatii de diligenta si nu de rezultat.


Da, asa cum a aratat colegul avocat mai sus avocatul are oblgatie de diligenta si nu de rezultat.

Dupa parerea mea ceea ce ziceti nu are niciun fundament.
Eu stiu ce onorarii se achita in general.
Avocatii sunt corecti.
Hotii sau infractorii sunt cei pe care ii apara.

Sa stiti ca din cate am observat eu fiecare avocat face ce poate pentru a ajuta clientul insa unii pot mai mult si altii mai putin.
Aceasta insa nu inseamna ca nu fac tot ce pot ci ceea ce pot...

Sa stiti ca se spune ca cel mai mare dusman al avocatului este clientul.
Eu va spun ca sunt clienti rezolvati care se plang...ca au platit prea mult si sunt sume destul de mici...sub 10 000 euro...
Clientul se plange mereu.

Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat prestatie slaba flodin47 flodin47 Am angajat un avocat pentru un partaj succesoral , am platit cat mi-a cerut i-am dat actele cerute si de fiecare data ma punea sa platesc si alte taxe .Cand ... (vezi toată discuția)
Avocat escroc :( inculpatcj inculpatcj Buna, va rog daca aveti cateva minute sa ma ajutati cu niste informatii, va multumesc. In octombrie am fost arestat preventiv, si aveam un \\"prieten\\" ... (vezi toată discuția)
Urgenta ContSters126274 ContSters126274 Vreau sa dau in judecata un avocat pentru inselaciune, unde depun plangerea? Am sanse sa gasesc un avocat care sa ma sprijine in aceasta cauza? (vezi toată discuția)