avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie, lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie, lichidare

Buna ziua! Am lucrat la o societate timp de 6 luni (mai-octombrie). Pe data de 16 octombrie mi-am depus demisia si am stat in preaviz 15 zile. Salariul de incadrare 1000 ron la care se mai adauga si niste bonusuri acordate de administrator-patron in functie de culoarea ochilor. La plata ultimului salariu nu am primit minim cei 1000 ron brut ci am primit 740 ron "salariu brut realizat". Este posibil sa primesc un salariu mai mic decat cel de incadrare? La cei 740 ron s-au mai adaugat si 5 zile de concediu aferente perioadei lucrate si neefectuate in valoare de 434 ron. Cei 740 ron si 434 ron au fost adunati si astfe a rezultat un salariu total brut de 1174 ron din care au fost oprite impozite, taxe... Contabila spune ca am luat un salariu mai mare decat cel de baza, respectiv 1174. Concediul platit si neefectuat nu trebuie platit suplimentar fata de salariu aferent unei luni?
Cel mai recent răspuns: calin_paula , utilizator 15:22, 21 Martie 2009
Concediul se plateste si se impoziteaza la fel ca un salariu lunar.
Nu înțeleg, vrei să spui că din cele 15 zile de preaviz, cinci au fost considerate concediu? :-/
Dacă e așa, ar fi trebuit să-i întrebi pe ce bază ți-au dat acele zilele de concediu (poate chiar erau programate de mai înainte ca și zile de concediu). Dacă nu au un motiv serios, atunci ai dreptate.
Scuze dacă m-am înșelat în descifrarea mesajului tău :rolleyes:
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
Qimer, utilizator
in primul rand nu stiu cum v-au iesit 5 zile de concediu perioada mai -octombrie.......mie imi ies 10 zile ....20/12X6=10...
ideea e ca ati primit ok ultimul salariu....l-ati primit pentru cele 15 zile de preaviz!!!
nu concediul platit si neefectuat este din valoare salariului dumneavostra de incadrare....calculat foarte simplu...salar/ zile concediu prin cimX zile de conecdiu cuvenite la plecare
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2009
Irina Havirneanu, Alte profesii
da, cam asa ceva. Am stat de vorba cu un contabil si asa mi-a spus ca se face lichidarea. In acelasi timp cu mine a mai plecat cineva si a intrebat daca poate sa-si ia concediu si au spus ca nu.
Acelea erau zilele de concediu ramase (am mai luat cateva zile de concediu inainte). Fluturasul meu arata asa:
salariu de incadrare brut: 1000 ron
salariu brut realizat: 740 ron
concediu odihna (5 zile) platit si neefectuat: 434 ron
total brut: 1174 ron
zile lucrate 23 din 23
Este normal sa primesc un salariu mai mic decat cel de baza mai ales ca in perioada in care am lucrat salariul brut realizat era mult mai mare decat cel de baza pentru ca se mai adaugau niste bonusuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu de odihna neefectuat Ella-Elena Ella-Elena Buna ziua. La data de 01.02.2014 contractul de munca s-a incetat cu demisie, iar in data de 07.02.2014 am primit lichidarea finala, care contine salariul pe ... (vezi toată discuția)
Cum calculeaza zilele de concediu la demisie? bruneta89 bruneta89 Buna ziua, as dori sa stiu si eu va rog cum se calculeaza zilele de concediu la demisie Precizez ca am 25 de zile de co (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de odihna. preda sorina preda sorina Cum calculez indemnizatia pentru concediu de odihna in urmatorul caz: Am un salariat care pleaca in concediu de odihna 4 zile in aprilie. Calculez media ... (vezi toată discuția)