Buna ziua. As dori sa stiu in ce fel pot sa notific asociatia de proprietari asupra unei datorii mai vechi de 3 ani, asupra careia am o sentinta definitiva si irevocabila, iar asociatia nu a intreprins niciun demers pentru recuperarea acesteia. Sa le spun ca sa nu mai aiba pretentii asupra sumei respective.
De asemenea, intr-un alt proces am avut titlu executoriu, am platit suma respectiva la executorul judecatoresc, conform legii, iar dupa o saptamana, avocata asociatiei a ridicat suma respectiva si nu a dat-o asociatiei. In prezent, prestez munca in cadrul asociatiei pentru recuperarea altor datorii, iar la sfarsit de luna, mi se da o chitanta. Luna aceasta pe chitanta respectiva, in loc sa se scrie restanta, s-a dorit sa se scrie restanta 2003, exact suma depusa de mine la executor si insusita de avocata lor. Are vreo importanta?
Multumesc
Prescrierea datoriei poate fi dispusa numai de catre instanta de judecata
In conditiile in care aveti dovada ca ati achitat debitul aferent anului 2003,se impune sa comunicati oficial presedintelui de asociatie eroarea de completare in chitanta ,eventual presedintele de asociatie sa clarifice cu avocatul suma preluata de la executorul judecatoresc
Nu mai este problema mea. S-a intocmit un proces verbal intre mine si executor prin care se atesta ca am achitat suma respectiva, conform sentintei, la care se adauga, dupa cum bine stiti, niste restante la impozite si taxe, amenzi RATB, etc. Executorul trebuia sa astepte de la mine, conform procesului verbal, restul dovezilor ca am achitat impozitele, amenzile, etc. si dupa aceea trebuia, cred, sa ia legatura cu asociatia de proprietari ca sa poata intra in posesia sumei respective. Ce s-a intamplat? Doar banuiesc.
Problema mea este ca mi se da o chitanta pe o suma deja achitata!
Intelegerea mea cu asociatia a fost ca muncesc pentru achitarea datoriilor mele fata de asociatie, pana la prima luna de plata, la zi si in continuare.
Ma gandesc, pentru ca am constat o rea vointa din partea administratorului, ca va refuza sa-mi primeasca banii pentru ultima luna afisata. Eu ce ar trebui sa fac? In felul acesta o sa fiu tot datoare!!
Pentru ca sa dovediti buna credinta si interes pentru achitare obligatii de intretinere si sa nu va confruntati cu refuz din partea administratorului de imobil,expediati suma impusa in lista de intretinere prin mandat postal cu confirmare de primire
Doamna, ne povestiti aici despre niste niste sume achitate deja, pentru care, desigur aveti dovada platilor. Punct.
Executorul judecatoresc nu achita nici-un leu avocatului as. repective. Sumele obtinute de la dvs. stig in primul rand cheltuielile pe care acest ex. jr. le-a facut cu ocazia executarii silte, apoi acest ex. jr. ori vireaza suma respectiva (stipulata de la inceputul actiunii de executare silita in notificarea pe care a inaintat-o as. prop.) in contul as. proprietari, ori cheama as. prop. prin administrator, presedinte, sau chiar amandoua persoanele, le inmaneaza suma pentru care as. prop. elibereaza o chitanta de casa obisnuita. Acestea sunt cele doua modalitati uzuale.
Imediat as. prop. opereaza incasarea banilor in fisa personala a debitorului, astfel incat stinge debitul pentru care v-ati ”distrat” la judecatorie. Ca suma despre care faceti vorbire a incasat-o avocatul as. prop. (de la ex. jr.) nu cred ca este in regula, insa toate aceste operatiuni, lasa urme destul de evidente pentru a nu mai face posibila o noua plata din partea dvs. Nu stiu de ce, dar cred ca sunteti intr-o evidenta eroare. Scurt, mergeti la ex. jr. si intrebati cui a predat suma respectiva si daca are documente; explicati-ii situatia si va clarifica el din prima. Cu aceasta informatie, mergeti la as. prop. si clarificati problema...
Dar cum inteleg ca dvs. mai aveti si alte sume de achitat fata de asociatie, cred ca ati pierdut sirul, iar cei de la asociatie nu sunt in stare sa clarifice situatia. Ceea ce ma nedumereste pe mine este faptul ca dvs. ati dori acum ca ”cineva” sa va exonereze de aceste debite, atata timp cat asociatia nu a facut nimic pentru recuperarea acestora timp de peste 3 ani... Se mai intampla si cazuri dintr-astea in care pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti ... Am inteles ca as. prop. v-a intins o mana de ajutor. Nu este indeajuns?
Poate nu am inteles noi bine cum sta treaba!