Provin dintr-o relatie a mamei.La 2 ani de la nasterea mea, ea s-a casatorit ,pe mine lasandu-ma in grija bunicilor din partea mamei, care m-au crescut pana la varsta de 17 ani.In urma casatoriei a rezultat un alt copil care a fost crescut si educat in cadrul noii familii.La varsta de 17 ani am plecat de la bunici si m-am mutat cu mama mea naturala,tatal vitreg si fratele de mama,in anul 1989.Locuiam cu totii intr-un apartament confort 2 cu 2 camere.Datorita faptului ca acum familia era formata din parinti cu 2 copii,institutia statului care se ocupa cu repartizarea locuintelor ,a dispus repartizarea unui apartament cu 3 camere.Aici am locuit cu totii pana in anul 2002 cand eu m-am casatorit .Dupa plecarea mea,fratele meu,a insistat la parinti sa i se treaca lui drepturile asupra apartamentului mai sus mentionat,lucru pe care l-a si obtinut.Eu nu am stiut de acest lucru decat dupa trecerea unui oarecare timp.Pe parinti i-a mutat la tara ,intr-o casa pe care au construit-o impreuna cu ei dar totul fiind pe numele lui(teren,casa,aprobari etc.)Intr-o discutie avuta pe tema aceasta ,fratele meu a motivat ca lui i se cuvin toate, deoarece poarta numele tatalui sau natural,eu port numele celui cu care mama a avut relatia inainte de aceasta casatorie.In cazul de fata ,din punct de vedere juridic,ce as putea face si care sunt pasii?
Nu am inteles . Despre ce pasi vorbiti? daca va referiti la vreun drept asupra apartamentului , nu cred ca aveti . Din cate am inteles , mama dvs si sotul sau sunt in viata , traiesc intr-o casa la tara, deci cata vreme sunt in viata dispun cum vor de bunurile lor. Singurul drept la care va puteti gandi dvs. este o cota parte din bunurile mamei dvs.
Pot fi dezmostenit?
liv957
Am fost infiat de sotul al 2 lea al mamei la virsta de 9 ani.Pina atunci am fost crescut de parintii mamei ,invatatori la 50 km de domiciliul mamei.La 6 luni ... (vezi toată discuția)
Succesiune
petruionut
Bună,am o nelămurire
Mama si tata au locuit într-un apartament moștenit de tată-l meu.Tata a decedat,mama a vândut apartamentul și a cumpărat o casă ... (vezi toată discuția)