avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Verificarea starii civile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Verificarea starii civile

Stie cineva daca o persoana juridica ( institutie de credit ) poate obtine informatii referitoare la starea civila a unei persoane?Daca este casatorita sau divortata?
Cine ofera aceste informatii, si daca e legal sa le ofere tinand cont de legea divulgarii de date cu caracter personal.
Multumesc!
starea civila a persoanei este oinformatie cu caracter personal, dar nu este o informatie cu caracter secret...;) Asemenea informatii se pot obtine de toti cei interesati, de la serviciul de stare civila al primariilor.
Depinde de motivatia nevoii unor astefl de date... Ca legea 677 interzice sa se elibereze informatii de natura personala asa, catre oricine face o cerere.
Deci de putut se poate, insa depinde de motivatie, temei legal invocat etc.
Aceste informatii se pot obtine din mai multe surse, de la serviciile de stare civila pe unde a trecut persoana despre care va intereseaza, de la serviciul comunitar de evidenta a populatiei de la sediul persoanei juridice care se intereseaza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decedat viu ? sagitt sagitt Matusa mea a decedat in 2007 (asa declara vecinii), am cautat la biroul de stare civila S4 in dosarele din 2004 pana in2008 si nu am gasit Certificatul de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a sti daca cineva e casatorit sau nu nectarya nectarya Buna ziua. Avem urmatoarea situatie: sotul meu are o sora cu care nu mai vorbeste de mult timp (ea e o persoana mai dificila si a intrerupt orice legatura cu ... (vezi toată discuția)
Este incalcata sau nu legea 677/2001 ? Gheorghe Chis Gheorghe Chis Date problemei sunt urmatoarele: Societate cu profil agricol incheie contracte de arendare cu proprietarii si conform legii arendei depune un exemplar din ... (vezi toată discuția)