avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incetare CIM dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incetare CIM dupa CCC

Buna ziua,

Sunt in urmatoarea situatie: m-am intors la munca din CCC, la 11 luni ale copilului, ca sa primesc stimulentul de insertie.
Am inceput la un alt loc de munca, unde am avut perioada de proba de 30 de zile.
Perioada se incheie astazi si mi-au spus ca de maine sa nu mai vin. Am semnat notificarea lor.

Intrebare: de maine nu mai sunt angajata. Asta inseamna ca voi pierde stimulentul, nu?
Pot intra in somaj? mai pot beneficia de stimulent in somaj?

Ma pot angaja la alta firma cu un salariu minim, sa zicem, 200 lei/luna, program 1h/zi, pentru a primi stimulent? Conteaza salariul sau orele lucrate intr-o zi pentru a beneficia de stimulent?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:50, 4 Septembrie 2013
1. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Pe perioada de somaj indemnizat nu beneficiati de stimulentul de insertie.

3. - Daca va angajati chiar si cu o ora pe zi veti putea solicita reluarea in plata a stimulentului de insertie.
- Nu conteaza nici numarul de ore lucrate pe zi, nici marimea salariului.
Multumesc frumos pentru raspuns.

Tinand cont ca astazi imi inceteaza CIM, pentru a beneficia de stimulent in continuare trebuie sa am continuitate in munca, adica sa incep de maine in alta parte? Sau se poate sa am si pauza pana reiau munca la alt angajator?

Stiam ca la inceperea lucrului dupa CCC era obligatoriu sa incep la 11 luni fara o zi a copilului, altfel pierdeam stimulentul.
1. Pe perioada de pauza (cand nu aveti venit din salariu) se suspenda plata stimulentului de insertie si se reia in plata cand aveti salariu.

2. Daca ati optat pentru CCC pa la 1 an si daca tatal copilului nu a intrat si el cel putin o luna in CCC atunci trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini coplul 11 luni, pentru a beneficia de stimulentul de insertie pe care incepeti sa-l primiti dupa ce implineste copilul 1 an.
Am optat pentru 1 an, la 11 luni fara o zi am inceput munca (5 august). Tatal a stat acasa pana astazi (5.08-04.09), de maine se reintoarce la munca, eu de maine nu mai figurez ca angajata. Copilul face vineri pe 6.09, 1 an.

Daca eu de maine nu mai lucrez si ma reangajez la un moment dat, pot reprimi stimulent de atunci? Am inteles bine?

De la primarie imi spusesera ca pe 05.09 ambii parinti trebuie sa realizeze venituri (tatal reincepe munca dupa luna de CCC pe 05.09, dar eu exact de pe 05.09 nu mai am serviciu). Copilul face 1 an pe 06.09.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Dany57, utilizator
1. Incepand cu data de 07.09.2013 puteti beneficia de stimulent de insertie daca aveti venituri din salariu.

2. - Daca va angajati mai tarziu atunci de la data angajarii veti beneficia de stimulentul de insertie.
- Indiferent de cand veti beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa va prezentati la Primarie cu o copie dupa contractul individual de munca (CIM) si sa completati cererea pentru stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din ccc la un alt loc de munca Dany57 Dany57 Buna ziua, As avea nevoie de un sfat in urmatoarea situatie: Am nascut pe 06.09.2012. Doresc sa primesc stimulent, asa ca am inteles ca trebuie sa incep ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil vasilescupetro vasilescupetro Buna ziua, daca am optat pentru concediul de 2 ani iar acum as dorii sa ma intorc la servici pana la implinirea varstei de un an , mai primesc stimulentul pana ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie tata sau mama Ral_uca Ral_uca Buna ziua, As dori sa stiu si eu ce se intampla in urmatoarea speta: mama salariata full time intra in CCC si alege varianta 1 an (pt ca e mai avantajoasa ... (vezi toată discuția)