avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preluare angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preluare angajat

Buna ziua,
dupa terminarea pensiei de invaliditate,vreau sa ma angajez. Angajatorului ii sunt necesare acte pentru a demonstra ca am incheiat pensia?
La angajare se cer de la medicul de familie adeverinte pentru capacitate de munca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 4 Septembrie 2013
II putet duce o decizie de incetare a platii pensiei , precum si dovada medicala ca v-ati recapatat capacitatea de munca.
Pentru dovada medicala este nevoie sa mg la comisia de expertiza,dar am intalnit o pblema pe motiv ca mi-a expirat decizia cu o zi medicul de familie nu-mi mai elibereaza biletul de internare. Casa de asigurari ma poate ajuta in acest sens? E nevoie sa platesc pentru a demonstra starea sanatatii?
Trebuie sa mergeti la comisia medicala.
Evaluarea capacităţii de muncă ,se face la cerere, de către medicul specializat în expertiză medicală a capacităţii de muncă.
Pentru evaluarea capacităţii de muncă, cererea şi documentele medicale ale solicitantului se depun la cabinetul de expertiză medicală a capacităţii de muncă din cadrul casei teritoriale de pensii competente în funcţie de domiciliul solicitantului.
asa este,dar pentru a demonstra starea ok de sanatate trebuie sa am internare(este vba de oncologie),medicul de familie nu-mi elibereaza biletul de internare deoarece am vechea decizie expirata asta inseamna ca nu mai sunt asigurat la casa de sanatate?
Trebuie sa platesc pentru a beneficia de acel bilet de trimitere dela medic?
Din cate stiu , trimiterile nu se platesc.
Insa daca nu mai sunteti asigurat, probabil ca se platesc . De ce nu ati intrebat medicul de familie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pg lucru ContSters213903 ContSters213903 buna ziua, conform codului muncii un angajat are dreptul la reducerea pgramului de lucru avand pbleme de sanatate? (vezi toată discuția)
Pensie de boala Daliborka Daliborka Buna ziua, In cazul in care o persoana este in concediu medical mai mult de 90 zile, cum se procedeaza? va intra in pensie de boala sau exista posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Poate tatal meu sa beneficieze de pensie de invaliditate? anam148 anam148 Buna ziua! Va scriu in sperant obtinerii unei clarificari. Tatal meu, in varsta de 58 ani (data nasterii 29 mai 1954) a suferit in anul 1999 ( 6 august) ... (vezi toată discuția)