avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... STABILIREA PATERNITATII
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

STABILIREA PATERNITATII

EXPUNEREA CAZULUI : UN TANAR DE CIRCA 25 DE ANI AFLA DE LA MAMA LUI CA ADEVARATUL TATA BIOLOGIC NU ESTE CEL CARE L-A CRESCUT IN TOT ACEST TIMP CI UN NAS DE-AL LOR DE CUNUNIE. TINAND CONT DE PREZUMTIA LEGALA DE PATERNITATE, CE POSIBILITATI ARE TANARUL CA PRIN HOTARARE JUDECATOREASCA SA OBTINA RECUNOASTEREA SA CA FIU LEGITIM AL TATALUI BIOLOGIC ? CARE AR FI PASII LEGALI CE AR TREBUI SA-I DEA ?
DACA GASITI UN CAZ SIMILAR, VA ROG SA MI-L TRIMITETI.
VA MULTUMESC.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
dany1, utilizator
Cel mai recent răspuns: dany1 , utilizator 12:49, 21 Martie 2009
va rugam sa nu mai scrieti cu majuscule, este impotriva regulamentului acestui forum...:rtfm: stabilirea paternitatii se poate face printr-o actiune in justitie si pentru reusita va rugam sa apelati la specialisti..:thumbup:
Tanarul face o actiune in justitie si obtine lipsa tata in certificatul de nastere...
Dupa aceea are o posibilitati: tatal biologic il recunoaste sau tanarul mai face o actiune de stabilire paternitate.

Avand in vedere legea 288 care a modificat codul familiei si a pus un termen actiunii de tagada, ar trebui sa va intocmeasca macar actiunea de tagada un avocat, caci e o decizie a Curtii Cinstitutionale de invocat ca sa treceti de termen etc.
Succes!
Va multumesc mult pentru raspuns si pentru sfat.
Pe curand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate veronika2008 veronika2008 Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)
Paternitate JulieC JulieC Ma adresez dumneavoastra cu o problema delicata. Sunt despartatita in fapt de fostul meu sot de doi ani de zile. Sunt intr-un proces de divort de in faza de ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)