avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decizie ICCJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decizie ICCJ

Aveti cunostinta de existenta vreunei decizii ICCJ in sensul ca nu este obligatoriu ca intampinarea sa fie depusa cu 5 zile inainte de termen?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:40, 2 Aprilie 2009
:offtopic:

Doamnei Liliana Gradinaru

Am incercat sa citez un pasaj din mesajul dvs. dar n-am putut sa elimin nimic.
Prin urmare, pentru ceea ce-ati scris :bow:

Gabriela Pintea
La Curtea de apel Bucuresti in mod frecvent sunt luate in considerare argumentele Corei.
Multe intampinari depuse la prima infatisare sunt luate ca "note scrise".
Lili, este un punct de vedere...;)
Da? Am sa va spun luni atunci, dupa dosarul de la aceasta institutie...
Caci am incheiat contract marti si eram, astfel, in imposibilitatea sa depun intampinarea cu o zi inainte de semnarea contractului, nu?
Daca instanta considera ca e caz de decadere, o sa cer termen pentru pregatirea apararii. :D O sa cer termen pentru administrarea de probe (inscrisuri si martori) pe argumentarea situatiei ca nu mi-am putut pregati apararea in intervalul de la citare pana la termen (zeci de plangeri etc.). :))

Eu sunt de acord ca e numai un punct de vedere, o interpretare a legii din modul cum vad eu normele Codului... Important este daca si in ce masura argumentele aratate pot fi combatute sau nu...
Nu ma deranjeaza in acest dosar anume ca mi se vor interpreta sustinerile din intampinare ca note scrise (care e diferenta daca eu dovedesc tot ce am sustinut in ele? procedural vorbind... ce efecte diferite produc cele doua denumiri ale actului?), dar nu mi se pare corect referitor la CPC asta.
Bine, daca ma gandesc la ultima judecatoare care a aratat unei parti ca din bun simt a luat o anumita masura procesuala... ma astept ca sa intre in drepturi depline Codul Bunelor Maniere sau oricare altul, pe masura ce isi pierde importanta norma procedurala.
Pana atunci insa, vorbim luni.
Lili, daca ai incheiat contractul de asistenta juridica pana la primul termen de judecata dar cu mai putin de 7 zile pentru a putea fi in masura sa depui intampinare in dosar, la primul termen de judecata faci cunoscut acest fapt instantei si soliciti un termen pentru pregatirea apararii, iar instanta este obligata a-l acorda.
Daca insa acest fapt are loc dupa primul termen de judecata la care pârâtul a solicitat termen pentru angajarea unui apărător, instanta acordând pârâtului un termen în acest sens, iar la termenul stabilit, te prezinţi tu şi spui ca abia ai încheiat contractul de asistenta juridică cu pârâtul si nu ai avut timp sa depui intampinare, nu mai poti solicita un termen pentru pregatirea apararii si depunerea intâmpinării decât dacă partea adversa nu se impotriveste si daca instanta apreciaza ca oportuna aceasta cerere, aceasta ramanand la latitudinea instantei. Daca insa, partea adversa se impotriveste si solicita decaderea din dreptul de a formula intampinare, instanta trebuie sa te decada si nu se poate pune problema incalcarii dreptului la aparare sau a egalitatii de tratament a partilor...
Asteptam vesti de la tine, luni...;)

Alte discuții în legătură

Practica - decadere intampinare dumitru2000 dumitru2000 - de curand s-a respins depunerea unei intampinari in sedinta, pe motiv ca ar fi trebuit depusa cu minim 5 zile inainmte de termen. s-a motivat pe art 114 ... (vezi toată discuția)
Lipsa intampinare MihaiBucur MihaiBucur Buna seara! Am un proces pe Legea 221/09, iar in luna iunie am avut primul termen pe fond. Pana la acel termen, parata (Min. Finantelor) nu a depus ... (vezi toată discuția)
Intimpinarea este obligatorie in litigiile de munca ? stefan1974 stefan1974 La primul termen paratul nu s-a prezentat si nu a fost asistat , nu a depus acte , iar instanta a solicitat probe , nu s-a zis nimic de lipsa intimpinarii ... (vezi toată discuția)