avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce sa întâmpla daca ma da afara si divortez?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce sa întâmpla daca ma da afara si divortez?

Sunt angajata la firma. Sotului . Nu sunt de acord sa semnez demisia ( de comun acord) pe sonmaj nu vrea sa ma dea pentru ca sa nu pot câștiga custodia baiatului de 2 ani si 4 luni nu știu ce sa fac a zis ca daca nu semnez ma da afara cu 61 A cum ca nu mama prezentat la locul de munca. Dați-mi un sfat cum sa fac si ce sa fac.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:03, 5 Septembrie 2013
Nu va inaintati demisia in nici un caz. Nu va poate obliga si nici da afara, decat daca va desfiinteaza postul si atunci va duceti in somaj. Daca vrea sa va desfaca contractul cu art.61, trebuie sa faca mai intai cercetare disciplinara si sa va convoace, etc, bataie mare de cap. Lasati-l sa va desfaca contractul de munca cum vrea domnia sa, stati o vreme si apoi contestati la tribunal. Va fi obligat sa va plateasca din urma. Multa bafta si nu va lasati intimidata de sotul /patron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva prisecian aurica prisecian aurica Buna ziua va multumesc pentru sfaturi ,nu am gasit nici o intelegere la firma si mi-am inaintat cererea de lichidare cu acordul partilor art 55 lit.b (vezi toată discuția)
Patronul ma obliga sa imi dau demisia ca sa nu pot primi somaj bociu bociu buna as vrea sa stiu si eu ce sa fac in acest caz;am fost dat afara de patron pt c nu am vrut sa mai fac ore suplimentare,programul de lucru era de la 7-17,dar ... (vezi toată discuția)
Amenintare desfacere contract de munca pe motiv de indisciplina Cluj Cluj Buna ziua, Ieri am fost martor la ceva ce nu creadeam ca o sa pot pati vreodata. A venit unul dintre sefi (nu seful direct, dar unul care are mai multa ... (vezi toată discuția)