Buna ziua , am divortat in urma cu 7 ani . Din casnicie a rezultat un copil acum in varsta de 9 anisori. la momentul divortului am castigat custodia totala. Acum un an fostul sot m-a chemat in judecata carand diminuarea pensiei alimentare pe motiv ca nu lucreaza cat si custodia comuna . Intre timp acesta a depus documente la dosar precum ca nu mai doreste custodia comuna dar continua procesul cerand reducerea pensiei alimentare.
Intrebarile mele sunt; Poate reveni ,in cadrul acestui proces , cerand custodia comuna a copilului ? In cazul deschideri unui nou proces trebuie mai intai sa recurga la un mediator sau un nou proces se poate deschide ca si pana acum .
Tin sa precizez ca este al 6 proces in care fostul sot cere reducea pensiei alimentare;
Multumesc foarte mult.
in materia aceasta nu exista hotarari irevocabile, deci raspunsul este pozitiv. Poate deschide un nou proces prin care sa ceara exercitarea autoritatii parintesti in comun. Acum partile trebuie sa treaca pe la mediator inainte de deschiderea procesului.
E valabil si pentru pensia de intretinere.... poate cere reducerea acesteia ori de cate ori ii scad veniturile. Cand ii vor creste va trebui sa cereti Dvs daca nu va intelege sa creasca si nivelul pensiei in mod voluntar.
Custodie comuna
amma7878
ce presupune custodia comuna?Paote atrage dupa sine micsorarea pensiei alimentare?In ce conditii custodia nu poate fi comuna?la mine divortul s-a ... (vezi toată discuția)