avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie alimentara

Buna seara, am si eu cateva intrebari, cum se calculeaza o pensie alimentara? cum se poate majora cu 200 lei in conditiile in care salariul nu a crescut? pentru perioada de 2 ani cand salariile au fost taiate cu 25% am platit pensia intreaga, se mai poate face ceva pt perioada respectiva? ce ar rebui sa fac in cele 30 zile de apel, am nevoie de un avocat sau pur si simplu depun ceva acte doveditoare la dosar?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:00, 6 Septembrie 2013
Nu ati specificat valoarea sau procentul pe care l-ati platit pana acum si nici numarul de copii pentru care datorati pensia de intretinere.
Daca aveti un singur copil in intretinere, iar pensia v-a fost stabilita in procentul maxim de 25 % sau ati avut pensia stabilita in suma fixa dar echivalentul procentului maxim, pensia nu mai poate fi majorata. Va trebui sa dovediti ca ati platit maximul prevazut de lege.
Daca aveti un singur copil dar procentul/suma fixa stabilita nu atingeau plafonul maxim de 25 % prevazut de lege, pensia poate fi majorata, motivat de faptul ca nevoile copilului au crescut odata cu varsta. Nu aveti ce face decat sa va obisnuiti cu ideea si sa platiti.
Daca datorati intretinere pentru doi copii se plicta variantele de mai sus, dar la procentul de 33 % din venituri.
Pentru perioada in care vi s-a aplicat reducerea salariala, dar in care dv ati platit suma stabilita in hotarare, nu mai aveti ce face in prezent. Trebuia ca, la vremea respectiva,sa depuneti actiune de reducere a pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara TOS55555 TOS55555 ce sanse sunt pt majorare pensie alimentara .am 2 copii si s-a stabilit pensie 24 % pt amandoi.Fostul sot plateste rate la banca si insttanta a considerat sa ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara vsandu vsandu BUNA ZIUA! AM UN COLEG CARE A DIVORTAT DE SOTIE SI PANA ACUM A PLATIT PENSIE ALIMENTARA IN PROCENT DE 25% DIN VENITURI. ACUM SOTIA L-A DAT IN JUDECATA PENTRU ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ptr 2 copii mitroigeorge mitroigeorge Am 2 baieti cu 2 neveste. primul baiat are 27 ani si am incheiat cu plata pensiei. pensia era stabilita % din salariu 16.5% ptr fiecare. Cel de-al 2 lea are ... (vezi toată discuția)