As dori sa trec pe numele meu(nepot), casa, anexe si teren intravilan proprietate a bunicului meu, el avand doar un singur copil ( tatal meu) care a renuntat la mostenire.
Va rog sa mi spuneti cum trebuie sa procedez, pentru a deveni unic proprietar.
si in cazul in care singurul bun existent este un apartament
atat la momentul donatiei cat si la momentul deschiderii succesiunii:(
ce valoare are semnatura
apoi semnarea "partajului de ascendent" de catre descendenti ce inseamna....cred ca o razgandire:D
tre sa mai studiem ce-i cu imparteala asta de ascendent si sa vedem daca-i un pact asupra unei succesiuni viitoare
adica daca mortu' a vizat averea lui si mostenitorii au fost de acord, pe de o parte si pe de alta daca asta inseamna pact asupra succesiunii viitoare:D
milika, tot pe lîngă, ca de obicei. Dacă tot nu vă propuneţi să citiţi totul, de la prima lectură, voi încerca să vă determin să o faceţi măcar acum, după însăilarea de către domnia voastră a comentariului de mai sus.
Iată la ce făcea referire intervenţia mea privitoare la partalul de ascendent. Citez:
"Art. 1.163. -
..................... (3) Dacă prin partajul de ascendent se încalcă rezerva succesorală a vreunui descendent sau a soțului supraviețuitor, sunt aplicabile dispozițiile privitoare la reducțiunea liberalităților excesive.
Prin urmare, potrivit textului legii, semnătura dată pe actul de donaţie (partaj de ascendent) nu echivalează în niciun caz cu imposibilitatea unuia sau altuia dintre descendenţi de a invoca dreptul la rezervă. Faptul că, la momentul donaţiei (partajului) descendentul semnatar se declară de acord cu donaţia (chiar dacă donaţiile făcute fiecărui descendent nu sunt egale valoric), nu îl poate priva, potrivit art.1163(3) cod civil, de dreptul de a cere rezerva dupa deschiderea succesiunii. "
Cine a spus că partajul de ascendent ar fi vreun pact asupra unei succesiuni viitoare prohibit de lege?
Unde dai şi unde crapă...
Acceptaţi prezentul mesaj ca pe un gest de renunţare din partea mea, cu titlu gratuit, la lucruri cu mult mai plăcute auzului şi văzului decît o dispută fără miză purtată cu un oponent rătăcit pe teren. Gest mai mult decît altruist.
V-ati prins:((
insa dupa imparteala de ascendent se presupune ca defunctul.... poate nu mai are nimic in patrimoniu....
merge revocarea acestor donatii:P
Mostenire
pedrosolitar
Bunica fostei mele sotii a donat casa si tot ce avea unui nepot de verisoara, exluzand-o pe fiica si nepoata ei. In situatia data ce se poate face? (vezi toată discuția)