avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Scutire de la plata chirie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Scutire de la plata chirie

Am o intrebare in contractul de inchiriere ar fi trebuit sa apara si cuvantul "locative" sa pot beneficia de scutirea chiriei? Pt ca am vb cu doamna ce raspunde de calculul chiriei de la D.G.A.S si mi-a comunicat ca aseasta locuinta nu e locativa .. mentionez ca aceste locuinte sau dat in urma evacuari (retrocedari).

L. nr.571/2003,cu modific. şi completări ult., ART. 284 alin.(4)-(8) :
Persoanele cu handicap grav beneficiaza de scutirea de la plata chiriei ptr. suprafetele locative cu destinatie de locuinte detinute de stat sau de unităţile administrativ-teritoriale ale acestuia si care sunt in folosinta acestor persoane.
(3) Beneficiază de prevederile alin. (2) şi familia sau reprezentantul legal pe perioada în care are în îngrijire un copil ori un adult cu handicap grav.

Asa incepe contractul :

CONTRACT DE INCHIRIERE
pentru suprafetele cu destinatia de locuinta

Intre D.G.A.S / sect X in calitate de propietar, ... cu sediul in Bucuresti ......, reprezentata prin Director General xx.xxx ,si D-na xxx. Mirela cu domiciliu in ....in calitate de chirias, in baza HCL sector/x ......, a intervenit prezentul contract.

Alte discuții în legătură

Legea 448/2006 vasiluc vasiluc Sunt asistent personal la mama mea care este persoana cu handicap grav de gr.1.Locuiesc cu chirie intr-un bloc ANL,impreuna cu mama mea.Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap Vilcu Gina Vilcu Gina Am citit articolul postat pe site,in legatura cu drepturile pe care le are o persoana cu handicap.Am depus in luna dec.2011,la comisia de evaluare a ... (vezi toată discuția)
Casa pentru persoana cu handicap irinas75 irinas75 Buna ziua, Sunt o persoana care detin certificat de handicap Accentuat,gr 2 permanent. Nu am casa ,nu am terenuri etc.Sunt casatorita dar nici sotul meu ... (vezi toată discuția)