avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... legea 448/2006
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

legea 448/2006

Sunt asistent personal la mama mea care este persoana cu handicap grav de gr.1.Locuiesc cu chirie intr-un bloc ANL,impreuna cu mama mea.Doresc sa stiu daca,conform legii 448/2006,art.20,alin 2,pct.b,modificata cu legea 359/2009,beneficiez de scutirea la plata chiriei
Da, potrivit prevederilor art.20 alin.2 lit.b asa cum a fost modificat prin Legea 359/2009 si alin 3:
(2) Persoanele cu handicap grav beneficiaza de urmatoarele drepturi:
b) scutirea de la plata chiriei pentru suprafetele locative cu destinatie de locuinte detinute de stat sau de unitatile administrativ-teritoriale ale acestuia si care sunt în folosinta acestor persoane.

(3) Beneficiaza de prevederile alin. (2) si familia sau reprezentantul legal pe perioada în care are în îngrijire un copil ori un adult cu handicap grav.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata chirie dritaS dritaS buna seara, as dori un raspuns daca se poate privitor la urmatoarea situatie: sunt persoana adulta cu handicap grav,de curand am primit o locuinta ANL si ... (vezi toată discuția)
Casa pentru persoana cu handicap irinas75 irinas75 Buna ziua, Sunt o persoana care detin certificat de handicap Accentuat,gr 2 permanent. Nu am casa ,nu am terenuri etc.Sunt casatorita dar nici sotul meu ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap Vilcu Gina Vilcu Gina Am citit articolul postat pe site,in legatura cu drepturile pe care le are o persoana cu handicap.Am depus in luna dec.2011,la comisia de evaluare a ... (vezi toată discuția)