avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... TULBURARE DE POSESIE
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

TULBURARE DE POSESIE

Buna ziua.
Problema mea se refera la disputa pe o bucata de teren, situata intre mine si vecin!
Din planul de situatie emis in 1978, reiese forte clar ca actualul gard + cladire se afla acolo unde trebuie, adica conform planului de situatie+ extras de carte funciara+intabulare!
Acum pt. ca vrea sa faca nu stiu ce lucrari la cladire, vrea sa-i cedez cca 0, 5 metri, pt. a avea acces la spatele cladirii!
INTREBARE: Daca forteaza lucruri si intra in curtea mea fara acceptul meu cand sunt eu plecat la munca (prima infractiune) si lucreaza cand sunt eu plecat la munca - este o poarta de plasa care se poate da la o parte! (a doua infractiune), doresc sa stiu :
-cum se incadreaza fiecare din cele 2 infractiuni!
-pot face plangere penala separat pt. fiecare din ele, si cand anume trebuie facute plangerile penale!
-terenul este ipotecat catre o banca, ar trebui sa sesizez si banca pentru acesta tulburare de posesie, si sa se ocupe ei??
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:36, 9 Septembrie 2013
se pot face orice fel de plangeri insa in termen de 60 de zile de la data constatarii infractiunii
Aţi spus chiar de la început faptul că disputa este pe un teren care se află între d-voastră şi vecin, Prin urmare, această bucată nu vă aparţine ca să aveţi dreptul să solicitaţi ceva. Deasemeni , nu aparţine nici vecinului.
Banca nu va avea dreptul, şi nici obligaţia să se ocupe de apărarea dreptului d-voastră de proprietate.
Pe de altă parte, arătaţi -DACÃ-prin urmare încă nu s-a consumat niciun fapt iar pentru acţiunile viitoare, presupunerile nu pot fi considerate infracţiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilitati trase ilegal pe teren catalina_26 catalina_26 buna ziua, detin un teren parte dintr-un lot mai lung de 5 parcele. terenul meu este primul avand acces atat la sosea cat si la drumul de ... (vezi toată discuția)
Santajat de o institutie a statului luminitamicu luminitamicu Buna ziua,detin un teren intravilan intr-un oras,si de doua luni m-am trezit cu vecini ad hoc, chiar de-a lungul terenului blocandu-mi orice cale de acces,ba ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva teren intravilan ruben63 ruben63 am cumparat in 2008 un teren in suprafata de 526m patrati.cu toate actele in regula,cu masuratori, l-am intabulat decitotul in regula. pana acum nu am reusit ... (vezi toată discuția)