avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Iesire la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Iesire la pensie

Buna ziua,

As dori sa ma interesez si eu de ceva ce am auzit de la un prieten de familie.
Este adevarat ca o luna pe an se poate iesi mai usor la pensie???
Si inca ceva am citit in ziarul : click .... ca in fiecare an se creste cu cate un an varsta de iesit la pensie .... daca ar fi asa mama mea in varsta de 54ani ar putea sa iasa la anu la pensie , dar cand se duce la casa de pensii ii zice ca se ia dupa anu in care sa nascut. De ce nu se ia dupa vârsta care e sa ziceam la anu.
Ex: la anu varsta de pensionare este de 59 de ani si 6luni sau ceva de genu si ea sar incadra deoarece a lucrat 18ani in grupa intai de munca si are 30 de ani de munca la activ.

Astept si eu raspuns.

Va multumesc anticipat :))
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:35, 7 Septembrie 2013
Problema e ca nu I se acorda de la casa de pensii unde a depus dosaru....zice ca iese la 56 la pensie anticipata....cum poate face si ea sa ii DEA pensia???? Ca ar iesi si maine da nu stie cum.....
1. Ori datele prezentate de dvs. cu sunt cele corecte ori cei de la Casa de Pensii au gresit ceva.

2. Intrebati pe cine a spus ca nu se poate si sa vada ce deosebire este intre ceea spune el si ce am spus eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar pensionare marianaadriana marianaadriana Buna ziua,am varsta de 56 de ani cu o vechime totala de 37 de ani,din care 18 ani in grupa 1 de munca 100 la suta.care imi va fi varsta de pensionare?sporurile ... (vezi toată discuția)
Pensie ivanvintilica ivanvintilica Sunt nascut pe data de 02.09.1959 si am 38 ani munca cu cotizatie. Am lucrat 4 ani in grupa 1 si 34 ani in grupa 2. Cand pot iesi la pensie si cu ce fel de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata elenatar elenatar Ma numesc Elena sunt nasctua in anul 1959 februarie , am o vechime in munca de 30 de ani , iar 25 dintre ei sunt cu grupa a II- a . Acum sunt pensionata pe caz ... (vezi toată discuția)