Buna seara, am un contract de intretinere, in care eu sunt intretinator.Problema e ca intretinutul refuza orice intretinere, (mancare, curatenie, nu ma lasa sa-i spal hainele, nu se spala nici eu.....a semnat o hartie la dr de familie ca nu vrea nici o consultatie medicala desii ar avea nevoie, a fost spitalizat) si ma insulta de cate ori are ocazia, aproape zilnic, mai mult incearca sa nu mai vorbeasca cu mine, deloc.Ea ar dori sa ma anulam contractul dar eu nu vreau.
pot sa fac ceva? (inteleg ca e la mijloc o casa, dar vorbeste foarte urat cu mine, ma injura, )
Aveti contract de intretinere cu uzufruct viager? Daca aveti martori ca refuza ingrijirea pe care i-o acordati, instanta in mod cert nu va anula contractul.
ma-r interesa in cadrul aceleiasi contract, daca, casa e formata din 2 camere (din care intr-una locuieste intretinuta cu intrare separata, si intruna intretinetorul cu intrare separata)iar a treia incapere este bucataria, iar cele doua camere au usa comuna, adica intretinuta poate merge la baie trecand prin camera intretinatorului si prin intrarea separata , 1) se poate inchide usa dintre cele doua camere <(este legal )??
- 2) mobilierul din ambele camere este al ei (intretinuta), si ne cearta sa nu-il folosim (intretinatorii), pot sa i scot mobila ei din casa sa-mi aduc mobila mea?
Este clar ca nu-i convine aranjamentul cu dvs. Inseamna ca ceva s-a schimbat , de cand ati facut contractul de intretinere . Poate ar fi mai bine sa vedeti de ce procedeaza asa , ce anume il deranjeaza . In acest fel , veti reusi sa ajungeti la o intelegere. Insa dvs. trebuie sa va asigurati ca luati toate masurile pentru ca obligatiile contractuale asumate sa fie duse la indeplinire. Nu e bine ca refuza controlul medical, dar , e bine ca aveti hartia semnata prin care refuza consultatia . Poate ar fi bine sa fie de fata si unii vecini atunci cand nu va lasa sa-i faceti curat, sa-l hraniti. De asemeni , ar fi bine sa aduceti un lucrator de la asistenta sociala din cadrul primariei, pentru a constata ca refuza curatenia, personala, a locuintei . Dar, cel mai important cred ca este sa discutati cu persoana in cauza si sa puteti comunica, respectiv. coopera si astfel sa puteti convietui. in conditii normale
intradevar vecinii vad, pentruca este curte comuna, si mai sunt trei familii cu care ne intelegem bine, si vad si ei ce se intampla. insa cu intretinuta nu putem discuta deloc ca de la om la om, pentru ca ea striga una intruna la noi, si mai nou pleaca de acasa dimineata si revine doar seara, nici nu ne spune unde merge.