avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare casa construita pe teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare casa construita pe teren concesionat

am achizitionat un imobil construit pe un teren concesionat. ma poate lamuri si pe mine cineva de ce primaria refuza acum, verbal doar, sa-mi transfere concesiunea terenului. am facut o cerere in acest sens si astept un raspuns oficial din partea primariei. stiam ca primaria este obligata sa cesioneze terenul respectiv proprietarului imobilului.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 10:37, 7 Septembrie 2013
Stimat forumist,

Strict ca principiu, într-un astfel de caz se transferă concesiunea noului proprietar al imobilului.

Este necesară depunerea unei cereri în acest sens, la care se atașează anumite acte: dovada proprietății imobilului și a contractului de vânzare-cumpărare, certificat de Carte Funciară, contactul de concesiune inițial, alte acte...

Totuși, există și situații speciale, în care concesionarea terenurilor se face intuitu personae, urmărindu-se, de exemplu, ocrotirea anumitor categorii speciale. În aceste situații, transferarea concesiunii este problematică.

Prin urmare, vedeți natura concesiunii. Dacă sunt dificultăți, vă sfătuiesc să vă adresați unui avocat, pentru a vedea ce puteți face.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde un imobil concesionat? Feraruelena88 Feraruelena88 Urmeaza sa mi se concesioneze un apartament,de la PF insa,pe viitor o sa-l pot vinde concesionat fiind?multumesc (vezi toată discuția)
Concesiune.....belea!!! ptolemeu77 ptolemeu77 X are un teren, vrea sa construiasca pe el si ia in concesiune un teren vecin pe 49 de ani pentru a obtine un regim de inaltime mai mare, fara a construi pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune pentru locuri de veci hspinache hspinache Mama mea , care a decedat are pe numele ei un loc de veci concesionat pe 25 ani. Nelamurirea mea este daca acest loc se supune operatiei de succesiune la un ... (vezi toată discuția)