am achizitionat un imobil construit pe un teren concesionat. ma poate lamuri si pe mine cineva de ce primaria refuza acum, verbal doar, sa-mi transfere concesiunea terenului. am facut o cerere in acest sens si astept un raspuns oficial din partea primariei. stiam ca primaria este obligata sa cesioneze terenul respectiv proprietarului imobilului.
Strict ca principiu, într-un astfel de caz se transferă concesiunea noului proprietar al imobilului.
Este necesară depunerea unei cereri în acest sens, la care se atașează anumite acte: dovada proprietății imobilului și a contractului de vânzare-cumpărare, certificat de Carte Funciară, contactul de concesiune inițial, alte acte...
Totuși, există și situații speciale, în care concesionarea terenurilor se face intuitu personae, urmărindu-se, de exemplu, ocrotirea anumitor categorii speciale. În aceste situații, transferarea concesiunii este problematică.
Prin urmare, vedeți natura concesiunii. Dacă sunt dificultăți, vă sfătuiesc să vă adresați unui avocat, pentru a vedea ce puteți face.