avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... B.O. refuzat - solutii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

B.O. refuzat - solutii

Am un debitor cu care am negociat mai bine de o luna, insa cu etapa amiabila nu am ajuns nicaieri. La un moment dat mi-a spus ca imi achita o suma daca vreau ( suma reprezentand aprox. 0,85% din suma total datorata ), daca nu, sa fac ce vreau.

Am depus pentru suma totala B.O. la banca, iar in ceteva ore a inceput sa ma sune. Acum mi-a facut o propunere de plata de aprox. 10% din valoarea datoriei, cu rugamintea de a retrage B.O. de la banca.

Acum imi dau seama ca renuntand la acel bilet, nu o sa mai am nimic in mana, insa stiu si faptul ca acel bilet refuzat il va pune in dificultate, ajugand pe acea lista a rau-platnicilor ( nu stiu exact cum se numeste ). B.O. fara acoperire, ce inseamna pentru el ca si debitor, din punct de vedere al consecintelor ? El vrea neaparat sa punem pe hartie o intelegere, o esalonare si sa-mi retrag biletul. Intrebarea mea este, daca el intra pe acea lista, ulterior eu ca si creditor nu pot solicita scoaterea lui ? Asta in momentul in care vad ca isi respecta obligatiile asumate catre mine.....

Sau eventual, avand in vedere experienta D-voastra, ce solutie imi puteti propune ?
Cel mai recent răspuns: radu.petrica , utilizator 15:46, 6 Iulie 2009
Luati legatura cu responsabilii clientela de la banca dvs., si solicitati-le sa verifice societatile care va intereseaza, furnizandu-le date privind denumirea si CUI-ul firmelor respective. Verificarea se poate face de catre oricare banca, contracost - circa 3-5 lei/firma verificata, depinde de banca.
Succes!
Buna ziua
Am o firma din Bucuresti care imi datoreaza 15.000 ron .A emis 3 B.O din care 2 le-am trimis la Urmariri penale,a inceput si urmarirea penala acum.Mai am doar un BO refuzat de banca la mine .Acum nu stiu ce sa fac , sa astept rezultatul anchetei fara sa depun al 3-lea bilet la executor sau sa merg paralel cu ancheta...
Cu multumiri..
In primul rand daca B.O s-a depus la banca, pt. a putea fi retras ar trebui sa nu fi intrat in circuitul bancar de decontare .
Daca i s-a dat drumul spre decontare nu se mai poate retrage.
In fond dumneavoastra , domnule Petrica urmariti obtinerea banilor, lucru care se obtine mai repede printr-un executor judecatoresc.
Parerea mea este sa depuneti la executor al treilea B.O.
Asta asa este , nu am nimic personal cu administratorul firmei respective.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilete la ordin refuzate la plata - solicit ajutor urgent! Sioux-2 Sioux-2 Buna ziua. Am si eu o problema legate de B.O. In perioada 20.10.2008 - 03.11.2008 mi-au fost refuzate la plata de catre banca beneficiarului un numar de 4 ... (vezi toată discuția)
Diferente intre cec si bo in cazul neplatii creantei nc_neagu nc_neagu Lucrez intr-o companie de distributie care accepta la plata pe scara larga instrumente de plata (cec;BO).Stiu ,cel putin ,statistic vorbind ca cec-ul este mai ... (vezi toată discuția)
Cip mirunicys mirunicys in luna noiembrie am avut un bilet la ordin scadent pe data de 27 .banii i-am depus la ora 12 ,dar biletul a fost tras de dimineata fara ca cineva sa ma anunte ... (vezi toată discuția)