avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare parte de casa...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare parte de casa...

Mama mea a cumparat de la fratele ei ,partea de casa primita de la mama decedata.Au facut o hartie de mana,in care e scris ca unchiul meu a"vandut partea de casa lasata mostenire" nespecificand si teren.Dupa moartea unchiului meu,urmasii au venit si au spus ca ,mama mea a cumparat numai casa,fara terenul de sub casa.Pot sa faca asa ceva?Daca da,ce poate mama mea sa faca,tinand cont ca foloseste casa si terenul ca si cum ar fi al ei.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rozalia67 , utilizator 16:07, 9 Septembrie 2013
Dreptul de proprietate asupra bunurilor immobile se transmite in conditii special, prin inscris in forma autentica, adica la notar...Mama dvs. nu are asa ceva, astfel ca este de inteles motivul pentru care mostenitorii fratelui decedat au asaltat-o....Situatia este mai complexa astfel ca este bine sa se inteleaga cu ei, sa mergeti la un notar pentru dezbaterea succesiunilor si sa va intabulati proprietatea....
As vrea sa stiu ,cum poti pretinde ca ai vandut o casa,de fapt o singura camera fara sa vinzi si terenul de sub casa,doar pentru ca au facut o greseala de interpretare,scriere?Specific ca restul casei si terenului ,este al mamei mele,doar trei pereti dintr-o camera si terenul de sub ea plus inca o bucata de teren,in total,1 ar si 60mp.Daca nu se ajunge la o intelegere,ce se poate face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme!ajutor! dani3lla dani3lla :((:((Buna seara! Ce parere aveti:in urma unei succesiuni introduse in instanta poate sa mi ia o parte din casa, fara ca eu sa fiu de accord?! Sa va spun ... (vezi toată discuția)
Precontract vinzare cumparare nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si tin sa multumesc tuturor care vor avea rabdarea sa-mi citeasca si mie problema. vecina mea are casa cu acte de ... (vezi toată discuția)
Mostenire... v51 v51 Buna Seara! As dori sa intreb pe forum o situatie legata de mostenire...Bunica mea din pertea mamei decedata in 1992,a ramas dupa urma ei si nedezbatuta ... (vezi toată discuția)